Şehit Yüzbaşı için Yunanistan adli işlem başlatmadı

F-16'sıyla 20 yıl önce Ege'de sulara gömülen pilot yüzbaşı Nail Erdoğan'ın ölümüyle ilgili Yunanistan adli işlem başlatmadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Yüzbaşı için Yunanistan adli işlem başlatmadı
Yorgo KIRBAKİ

YUNANİSTAN, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın pilot yüzbaşı Nail Erdoğan'ın 8 Ekim 1996'da ölümüne neden olduğu gerekçesiyle Yunan pilot Thanos Grivas'un yargılanabilmesi için adli yardım talebini reddetti. Atina İstinaf Mahkemesi Kurulu, 2 ay önce ulaşan taleple ilgili Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın görüş bildirmesinin ardından tekrar toplanan Atina reddedilmesini ve dosyanın kapatılmasını kararlaştırdı. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, taleple ilgili "Yunanistan için düşürülmüş bir uçak yoktur" dedi.

20 YIL SONRA SORUŞTURMA

NAİL Erdoğan kayıtlara göre Yunan Mirage tipi savaş uçağının pilotu Thanos Grivas ile girdiği "it dalaşı"nda F-16 savaş uçağıyla Ege'nin sularına gömülmüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 20 yıl sonra hazırladığı iddianamede, Grivas'ın iki kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi. İddianamede ayrıca, "Uçağın ateş aldığı ve yanarak düştüğü tespit edilmiştir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber