Uşak'ta gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı

Örgüte finans sağlanması iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Uşak merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 4'ü, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı

Uşak'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüte finans sağlanması iddialarına ilişkin 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 4'ü, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans kanadına yönelik sürdürülen soruşturma çerçevesinde iki gün önce Uşak, İzmir, Muğla, Şanlıurfa ve Ankara'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 kişiden 4'ü, sorgulanmalarının ardından savcılık talimatıyla salıverildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan, örgütün finans işlerini yönettiği öne sürülen Y.Z.Ç. ile Banaz ilçesinde özel okul müdürü olan M.A. da gözaltına alındı. Örgütün eski büyük bölge imamı olduğu ileri sürülen A.A'nın ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.

- Operasyonun ayrıntıları

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekibin yaklaşık 1,5 yıllık çalışmanın ardından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan Uşak Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Sekreteri M.K'nin, örgütün yurt dışı gezileri organizatörü olduğu ve yerel medyaya para transferi sağladığı öne sürüldü.

Uşak Valliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili N.Ç'nin ise yapılanmanın sendika temsilcisi olduğu iddia edildi.

Eski İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü A.B'nin ise üniversite imamı olduğu, üniversite yapılanması içerisinde öğretim görevlilerinin seçimini yaptığı ve üniversite içinde örgütsel yapılanma oluşturduğu ileri sürüldü.

- Soruşturma

Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satıp ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına götürdükleri iddiaları üzerine gerçekleştirilen 3 operasyonda, 60 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 46 kişi gözaltına alınmış, bir kişinin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirlenmişti.

Gözaltına alınanlardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Y, "Türkiye imamının yardımcısı" olduğu öne sürülen Hazim S, iş adamları Barış A, Mehmet S. ve Mehmet D, Mehmet A.G, Abdurrahman G, Ali Y. ve Serdar K, FETÖ'ye üye olmak, anayasal düzeni bozmaya çalışmak" suçlarından tutuklu bulunuyor.

Operasyon kapsamında, Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber