İş dünyasından Yıldırım'a tam destek: Ekonomik istikrar sürecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı adaylığına iş dünyası tam destek verdi. Yıldırım'ın bakanlığı süresince gerçekleştirdiği icraatlara işaret eden iş dünyası, siyasi ve ekonomik istikrarın süreceği görüşünde birleşti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyasından Yıldırım'a tam destek: Ekonomik istikrar sürecek

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bakanlığı döneminde altyapı yatırımlarında ve kalkınmada öncelikli projelerde gösterdiği gayreti ve başarıyı yakından takip ve takdir ettiğimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulacak yeni kabinenin daha önce de olduğu gibi Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştırılması için, önümüzdeki yıllarda daha fazla yatırım daha fazla üretim ve daha fazla ihracat ile büyümemiz için çaba harcayacağına inanıyoruz.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı adaylığını büyük bir memnuniyetle öğrendim. Sayın Binali Yıldırım, sivil havacılık, iletişim ve büyük altyapı projeleri başta olmak üzere ülkemizin son 15 yıldır yaşadığı kalkınma hamlesinin temelinde harcı bulunan vizyoner bir siyasetçi. Sayın Bakan'ın adaylığının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum, başarılar temenni ediyorum.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak: MÜSİAD olarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday olarak belirlenmesini büyük bir memnuniyetle karşıladık. İmza attığı projelerle 'İcraatçı Bakan' unvanını alan, AK Parti'nin kurucularından Sayın Binali Yıldırım'ın tecrübesi ve vizyonuyla, şimdiye kadar olduğu gibi, ülkemize bundan sonra daha da önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.

- Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Koca:

Sayın Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilmesini tebrik eder, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. Kuruluşundan bugüne AK Parti kadrolarında yeralan Binali Yıldırım'ın uyumlu bir kadro ile devletin inşasına katkılarının artarak devam edeceğine olan güvenimiz tam. AK Parti iktidarlarında gelenek haline gelen istikrarın ve büyümenin devam edeceğini umuyor tekrardan ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

- İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş:

Binali Yıldırım yatırımcı ve yaptırımcı bir bakan olarak İzmir'e ve Türkiye'ye önemli hizmetler yaptı. Çözüm odaklı ama hızlı çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olmak ülkemize yeni açılımlar ve fırsatlar getirecektir. İş alemi olarak çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olma fırsatını değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca İzmir milletvekili olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Binali Yıldırım, soyadı gibi yıldırım hızıyla sorunları çözer.

- İst. Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle

Bugün yapılan AK Parti temayül yoklamasının ardından, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasını, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Sayın Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde gösterdiği gayretler, başarılı çalışmaları ve ortaya çıkardığı projeler hepimizin malumudur. 22 Mayıs Pazar günü yapılacak AK Parti Kongresi'nin ardından Sayın Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulacak yeni kabinenin, ülkemizin kalkınması için devam eden projelere hız kazandıracağına ve yeni projeleri de en hızlı bir şekilde hayata geçireceğine inanıyoruz.

- Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo:

Ülkemizde siyasi istikrar ve güvenin devamı, ekonomik performansımız açısından büyük önem ifade ediyor. Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulacak olan yeni hükümetin başarılı bir ekonomik performans sürdüreceğine inanıyoruz. Son 10 yılda markalarımızın elde ettiği başarılarda, ekonomik ve siyasal istikrarın önemli bir payı var. Önümüzdeki dönemde de ülkemizde marka ekonomisine dönüşümü önceleyen politikalarla, markalarımız gerek Türkiye, gerek dünyadaki gelişimini artırarak sürdürecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber