'PKK-YPG arasındaki bağ somut olarak anlatıldı'

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Ortadoğu'daki son gelişmeler ve ABD ile Türkiye ilişkilerine yönelik verdiği soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PKK-YPG arasındaki bağ somut olarak anlatıldı'

MERİÇ TAFOLAR Ankara

"Suriye'de DEAŞ'a karşı gerçekleştirilen harekat da Uluslararası Koalisyon çerçevesinde icra edilmektedir. ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ün Suriye'de Ayn Al Arap'ı ziyaretine ilişkin olarak bakanlığımıza bilgi vermemiştir. Müttefiklerimize, PKK ile YPG arasındaki organik bağ hakkında müteaddit kereler somut bilgi verilmiş, her iki oluşumun, aynı bütünün parçası oldukları her vesileyle vurgulanmıştır.

PKK ile PYD/YPG'nin ülkemiz için bir olduğu, bu terör örgütüyle mücadele ediyor olmasının başka bir terör örgütünü meşrulaştıramayacağı vurgulanmıştı. Bu terör örgütlerine karşı milli angajman kurallarımızın gereğini yapacağımız bu risk ve tehditlerin DEAŞ veya PYD/YPG kaynaklı olmasının durumun değiştirmeyeceği başta ABD olmak üzere müttefiklerimizin dikkatine getirilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber