Tavuk üreticileri Greenpeace'e karşı

Çevre örgütü Greenpeace'in tavukçuluk sektörünün doğal koşullarda üretim yapması için geçen hafta başlattığı 'Yutmayız' kampanyasında ilginç bir gelişme yaşandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tavuk üreticileri Greenpeace'e karşı

MERT İNAN İstanbul

Endüstriyel tavukçuluğun çevre ve sağlık etkileri hakkında yayınlanan 'Dünyayı Tüketmek' başlıklı raporun yer aldığı 'yutmayız.org' adlı internet sitesinin kapatılması talebiyle 4 tavukçuluk şirketi Greenpeace'e ihtarname gönderdi. Farklı firmalar tarafından gönderilen ihtarnamelerde söz konusu kampanyanın üretici firmaların maddi, manevi ve ticari hakları ile marka değerini zedelediği vurgulandı. "Kampanya haksız, dayanaksız ve hiçbir somut bulguya dayanmayan itham ve varsayımlarla halkı yanıltmakta, kamu düzenin bozulmasına neden olmaktadır" şeklinde ifadelerin yer aldığı ihtarnemelerde taleplerin gerçekliğinin ve ispatının olmadığı savunuldu.

'Kopyala yapıştır'

Greenpeace Akdeniz Gıda ve Tarım Kampanyası Sorumlusu Tarık Nejat Dinç, ihtarnameleri, "Türkiye'nin en bilindik 4 şirketi kopyala yapıştır yöntemiyle bize aynı ihtarnameyi yollamışlar. Herhalde tavukları 4 duvar içine hapsettikleri gibi, endüstriyel tavukçulukla ilgili gerçekleri de hapsedebilmeyi umuyorlar. Bize sansür uygulamak istemeleri bu yüzden. Eğer tavuk şirketleri her ne isimle olursa olsun antibiyotikler dahil yemlerine profilaktik ilaç katmıyorlarsa açık açık ilan etsinler" sözleriyle değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber