Ombudsman'dan 'isyan etti' açıklaması

Bazı basın yayın organlarında çıkan Ombudsman isyan etti: Karar alıyoruz, uygulayan yok haberine açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ombudsman'dan 'isyan etti' açıklaması

Ombudsman'ın yaptığı açıklama:

16/05/2016 tarihli Yarına Bakış Gazetesi'nde "Ombudsman da isyan etti: Karar alıyoruz, uygulayan yok" başlığı altında haber-yorum yayınlanmıştır.

Söz konusu haber-yorum yazısında Kamu Kurumlarındaki hukuksuzlukları bitireceği umuduyla kurulan Ombudsmanlık Kurumunun 3 yılda iflas ettiği, Kurumun büyük sorunlar yaşadığı, kararların işlevsiz olduğu, Tavsiye Kararlarının uygulanmadığı, Kamu Başdenetçisinin (Ombudsman) 2015 faaliyet raporunda isyan ettiği şeklinde ifadelere yer verilmiştir. Gerek Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu'nun gerekse ilgililerin böyle bir açıklaması olmadığı gibi faaliyet raporunda da böyle bir ifade yer almamaktadır.

Kurumumuza bugüne kadar çeşitli konularda 21 bin 131 şikayet başvurusu yapılmış, bu başvurular dikkatle incelenerek 503 dosya İdare ile kurulan diyalog sonucu uzlaşma ile çözülmüş, 236 dosya ile ilgili İdareye Tavsiye Kararı verilmiştir.

İdarenin tavsiye kararlarımıza uyma oranı Kurumumuz tanındıkça yıldan yıla artmaktadır. Bu artış ivmesi hem kurumsal raporlarımızda hem de Avrupa Birliği yetkililerinin raporlarında belirtilmektedir.

Kurumlardan Tavsiye kararlarımıza uyanlar olduğu gibi mevzuat gereği uymayanların olması da doğaldır. Ombudsmanlık kurumunun sadece ülkemizde değil dünyadaki örnekleri de dikkate alındığında işleyişin bu şekilde olduğu görülecektir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla Kurumumuz tarafından konu ile ilgili açıklama yapma zarureti doğmuştur.

Saygılarımızla

Kamu Denetçiliği Kurumu


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber