Nusaybin'de 6, Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6, Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'de 6, Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Nusaybin'de devam eden operasyonda 6 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 394'e ulaştı.

Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristlerce 7 bina yakıldı, ilçede bugüne kadar terör örgütü mensuplarınca yakılan binaların sayısı 71 oldu. Operasyonda 8 el yapımı patlayıcı imha edildi, imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 968'e çıktı.

- Bir terörist teslim oldu

Şırnak'taki operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, bir terörist teslim oldu. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 404'e yükseldi.

Operasyonda 2 kalaşnikof ve bu silaha ait bin 824 fişek, 500 biksi makineli tüfek fişeği, 2 av tüfeği, 3 tabanca, 2 roketatar mühimmatı, 96 el bombası, 2 akü, bir dürbün ve çok miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirilirken, bölgeden kaçmaya çalışan teröristlerce 3 bina yakıldı, ilçede bugüne kadar terör örgütü mensuplarınca yakılan binaların sayısı 118 oldu.

76 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, şimdiye kadar imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı bin 83'e ulaştı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerinin arazi aramasında tespit edilen mağarada bir kalaşnikof ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapanlara yönelik operasyonda 4 iş birlikçi yakalandı. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 5 av tüfeği, bir tabanca ve bu silaha ait 99 fişek ile 60 kalaşnikof fişeği bulundu.

Ilkay Guder

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber