'1 milyon 900 bin kamu emeklisi için masaya oturduk'

"1 milyon 900 bin kamu emeklisi olmak üzere 5 milyon 100 bin insan için masaya oturduk. Güzel bir toplu sözleşme gerçekleştirerek herkesin kazandığı, her kesimin kazandığı bir toplu sözleşmeyi ortaya çıkardık ve çalışanlara rahat bir nefes aldırdık"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'1 milyon 900 bin kamu emeklisi için masaya oturduk'

Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "1 milyon 900 bin kamu emeklisi olmak üzere 5 milyon 100 bin insan için masaya oturduk. Güzel bir toplu sözleşme gerçekleştirerek herkesin kazandığı, her kesimin kazandığı bir toplu sözleşmeyi ortaya çıkardık ve çalışanlara rahat bir nefes aldırdık." dedi.

Yalçın, Eğitim-Bir Sen Yalova Şubesi yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Memur-Sen ailesinin ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatı bir teşkilat olduğunu söyledi.

1 milyona yaklaşan üye sayısıyla demokratik zeminin güçlenmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Memur-Sen ülkedeki demokrasinin türbülanstan çıkması, ham demokrasinin tam demokrasi olması, temel hak ve hürriyetler konusunda herhangi bir kısıtlama olmaması ve ülkede geçmişten bugüne gelen bariyerlerin, barikatların birikmiş olan tortuların ortadan kaldırılması, bu ülkenin yaşanabilir bir ülke olmasını sağlama noktasında şimdiye kadar üzerine düşeni yerine getirmiş bir teşkilattır. Bundan sonra da aynı gayret ve azimle bu yolculuk devam edecektir."

Yalçın, Memur-Sen'in önemli kazanımlar sağladığını belirterek, "Biz Memur-Sen ailesi olarak bu sene 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu emeklisi olmak üzere 5 milyon 100 bin insan için masaya oturduk. Güzel bir toplu sözleşme gerçekleştirerek herkesin kazandığı, her kesimin kazandığı bir toplu sözleşmeyi ortaya çıkardık ve çalışanlara rahat bir nefes aldırdık." diye konuştu.

- Fransa'daki grev ve protestolar

Fransa'daki grev ve protestolara da değinen Yalçın, şöyle konuştu:

"Dünyanın her tarafında emek mücadelesi, ekmek mücadelesi aziz kabul edilir. Gözyaşı ve alın teri dahil olduğu için mazlumun mağdurun dini sorulmaz. Dolayısıyla onların emeğinin karşılığını alması bizim dinimizde 'alnının teri kurumadan hakkını verin' diye öğütlenir. Şu an dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Fransa'da emekçiler, alın teriyle çalışanlar, şu an haklarının gasp edilmesi dolayısıyla ciddi sıkıntılarla boğuşuyorlar. Fransa'daki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz. Onun için Fransa, oradaki emekçilerin hakkını vermeli, Türkiye'de yaşanan Gezi olaylarına selam çakarak, caka satarak Türkiye'ye hava atarak alabileceği mesafe yok. Kendi ülkesindeki insanların hakkını gasp etme yerine, onları gün aşırı çalışmaya zorlama, sermayenin kapitalizmin esiri olma yerine oradaki emekçilerin hakkını vermeli. Oradaki emekçileri sokaktan geri çekecek adımları bir an önce atmalı. Biz Memur-Sen ailesi olarak oradaki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz."

Daha sonra Yalçın, Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan ile yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Erhan Erdoğan,Onur Erdik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber