Teröristler Canlı bomba, yeleğiyle uyuyormuş

Gaziantep'te yakalanacağını anlayınca kendini patlatan DAEŞ'li, örgütün kilit adamlarından biri çıktı. Teröristin bomba yeleğiyle uyuduğu anlaşıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristler Canlı bomba, yeleğiyle uyuyormuş

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 1 Mayıs'ta düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu saldırının ardından DAEŞ'in daha büyük bir eylem hazırlığında olduğu istihbaratı alan polis harekete geçti. Türkiye'de DAEŞ tarafından yapılan tüm canlı bomba saldırılarını organize eden isim olarak bilinen Yunus Durmaz ile kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın kaldığı hücre evine baskın düzenlendi. 'Kırmızı' listede ismi olan ve başına 4 milyon lira ödül konulan Yunus Durmaz üzerinde bulunan bombayı infilak ettirdi. Yunus Durmaz ölürken, eşi Hasibe ve kardeşi Hacı Ali Durmaz ise sağ olarak ele geçirildi.

BAĞEVİNDE 11 GÖZALTI

DAEŞ'li Yunus Durmaz'ın irtibatlı olduğu kişilerin son günlerde yakalanması ve sıranın kendisine geldiği düşüncesiyle gece bile intihar yeleği ile uyuduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Şehitkamil ilçesindeki bir bağevine baskın düzenlendi. Yabancı uyruklu oldukları belirtilen 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ANTALYA'DA 5 TUTUKLAMA

Antalya'daDAEŞ'e yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde yakalan 1'i Suriyeli, 11 zanlı "DAEŞ terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i tutuklanırken 4 şüpheli sınırdışı edilmek üzere Göç İdaresi'ne gönderildi.

TAHİR AŞKIN KISACIK -MEHMET BONCUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber