Taksi sohbeti yalan olacak

Sürücüsüz araçlar, yakında taksi çağırdığımızda kapıda olacak. ABD'li Uber; radar ve kameralarla donattığı taksileri test etmeye başladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taksi sohbeti yalan olacak

İnternetten hizmet veren alternatif taksi servisi Uber, kendi geliştirdiği sürücüsüz otomobil teknolojisini test etmek için ilk prototip araçlarını ABD'nin Pittsburgh kentinde denemeye başladı. Şirket budeneme için Ford Fusion model bir otomobili radar, lazer tarayıcılar ve kameralarla donattı. Uber, test için "sürücüsüz araç geliştirme çabalarımız kritik önemde" dedi ve eğitimli bir sürücünün otomobilin tüm operasyonlarını gözlemlediğini belirtti.

ZORLU TESTİ GEÇTİ

Şirketin yöneticilerinden John Bares de, yeni teknolojilerini tanıtmak için gazetecileri sürücüsüz otomobil teknolojileriyle donattıkları araçla şehir içinde yolculuğa çıkardı. Ayrıca şirketin resmi blog sayfasında yayınlanan makaleye göre, Uber'in test için Pittsburgh'u seçmesi de tesadüf değil. Çoğunlukla karlı ve yağmurlu bir iklimi olan, dar sokaklara sahip ve eskimiş bir altyapı üzerine kurulu olan şehrin çok zor test koşulları sağladığını vurgulayan şirket, araçların bu test ortamında başarı sağlaması halinde, başka her yerde başarılı olacağının da altını çiziyor.

GOOGLE İLE İŞBİRLİĞİ

Araçlara adapte edilen sensör ve kameralar ise Uber tarafından özel olarak geliştirilmiş bir sistem. Her yönde 100 metreye kadar görüş sağlayan sensörlerin çarpışmaları önlemek için yeterli öngörüye sahip olduğu vurgulanıyor. Şirket, kısa süre önce de Google ile işbirliğine gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber