9 yıldır metrobüs varsa onlarla var

1072 şoför, 505 araç, günde 6 bin 800 sefer ve 860 bin yolcu. SABAH, her gün dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak kadar yol kat eden şoförlere metrobüsle geçen 9 yılı sordu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 yıldır metrobüs varsa onlarla var

Metrobüs hayatımıza gireli 9 yıl oldu. Bugüne kadar yolcu şikayetlerinden istasyonlardaki büyük kalabalıklara ve araç arızalarına kadar metrobüs hattında yaşanan her şey gündemi meşgul etti. Yaşanan tüm tartışmalara rağmen metrobüs her gün yolunda gitmeye devam etti. Bin 72 şoför, 505 metrobüsle 52 kilometrelik hatta 7 gün 24 saat mekik dokuyor. Bir günde 6 bin 800 sefer yapıyor. Günde ortalama 860 bin yolcuyu gideceği yere ulaştırıyor. 44 durak arasında 170 bin kilometre yol kat ediyor. Toplam performans, çevresi 40 bin 75 kilometre olan dünyayı her gün dört kez dönmek demek. Kim ne derse desin artık İstanbul trafiğinin vazgeçilmezi haline gelen metrobüsü, hikayenin gerçek kahramanları olan şoförlere sorduk:

'BİR YOLCU SELAMI MUTLU EDİYOR'

Şoför Taner Yiğit (41): Verilen bir selam, gösterilen güler yüz bizi mutlu etmeye yetiyor. Avrupa yakası biraz daha karışık olduğu için yolcu profili de farklı. Metrobüs'ün peşinde koşan var, kapıları tutan var, yolcuları rahatsız edenler var.

Şoför Nadi Bayram (40): 6 yıldır metrobüs hattındayım. Metrobüste çalışmak ayrıcalık. Her gün yüzbinlerce insana hizmet ediyoruz. Burada çalışmaktan mutluyuz. Yolcu yoğunluğu fazla olsa bile trafik sıkıntısı yok.

'HER ARACIN RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR'

Edirnekapı Garaj Müdürü Arif Özkan: Biz burada her aracın röntgenini çekip ondan sonra trafiğe gönderiyoruz. Uygunsuz olan araçların trafiğe çıkması diye bir durum söz konusu olmaz. Hiç kimse endişe etmesin ben ailemle birlikte güvenle biniyorum. İstanbul halkı da güvenle binsin.

276 KAMERA KAYITTA

Metrobüs Yönetim Müdürü Arif Duran: Yılda 310 milyon yolcu taşıyoruz. Bütün şoförlerimiz İETT bünyesinden. Deneyimli, kazaya karışmamış, performansı iyi arkadaşlar.

BOMBA DERSİ

Şoförlere öfke kontrolü, güvenli sürüş, engellilerle empati ve ilk yardım gibi eğitimler veriliyor. Artan bombalı saldırılar ve metrobüs hattında unutulan şüpheli paketler nedeniyle şoförlerimize bomba güvenlik eğitimi vermeye başladık. 276 kamerayla metrobüsteki her şeyi kayıt altına alıyoruz. Yolcularımızın yüzde 90.1'i metrobüsün hayatlarını kolaylaştırdığını düşünüyor.

UĞUR YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber