Aziz sancar'dan Gençlere politika ile uğraşmayın uyarısı

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar İTÜ'yü ziyaret ederek öğrencilere 'Nobel Konuşması' yaptı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aziz sancar'dan Gençlere politika ile uğraşmayın uyarısı

BURAK DURSUN İstanbul

Kimya alanında 2015 Nobel Ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar eşi Gwen Sancar ile dün İstanbul Teknik Üniversitesini (İTÜ) ziyaret ederek, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde "Nobel Konuşması" yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın da katıldığı etkinlikte Sancar, "Mühendishane'nin Üç Başhocası" sergisinin açılışını yaptı.

'Çalışmadan olmaz'

Nobel'i kazandıktan sonra hayatının değiştiğini belirten Prof. Dr. Sancar, "Türk halkı ve bütün Türk dünyası bana çok ilgi gösterdi. Nobel'i aldıktan sonra bana en dokunan hediye İsveç'teki emekçi kardeşlerimden gelen kahve takımı oldu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinden Türkiye'ye gelmesini istediğini ifade eden Sancar, "Cumhurbaşkanımızın kendisine de ilgiden ne kadar memnun olduğumu söyledim. Gençler gözünüzü seveyim politikayla uğraşmayın, onu yapanlar var, çok çalışın. Ne yaparsanız, iyi yapmaya çalışın, çalışmadan olmaz" diye konuştu.

Nobel'den 325 bin dolar para ödülü aldığını söyleyen Sancar, 315 bin dolarını Carolina Türk Evi'ne bağışladığını ifade etti. "Benim gayem Carolina Türk Evi'ni yaşatmak" diyen Sancar, bu isteğini duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da destek olmak istediğini ifade ederek, kendisinin de "Sizden bu evin Türk Kültür Merkezi olmasını isteriz ki, hiç kimse Atatürk'ü duymadım diyemesin" dediğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber