'Arabalarında silah taşıyanlar şimdi kaçıyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,"Bunlar insanlıktan nasibini almamış, onun desteklediği siyasi parti de parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar, şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Arabalarında silah taşıyanlar şimdi kaçıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz ne istiyordu, diyordu ki, 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti parlamento 'hayır' dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah." dedi.

Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinde halka hitap eden Erdoğan, bugünün Beraat Kandili olduğunu belirterek, vatandaşların kandilini kutladı.

Allah'ın Türkiye'yi terörle mücadelede zafere ulaştırmasını dileyen Erdoğan, "Şuna hep birlikte inandık, şehitler tepesi boş değil. Bunlarla mücadelede Allah'ın izniyle şuna emin olun, er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır ve şu andaki günler bunların iyi günleridir." diye konuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki kabulüne değinen Erdoğan, dün parlamentoda milletin dediğinin olduğunu ifade etti. Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda alınan kararın hayırlı olacağını dile getiren Erdoğan, "Milletimiz ne istiyordu, diyordu ki, 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti parlamento 'hayır' dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

- "Denize nazır bir Yusufeli inşa ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çoruh Havzası'ndaki Artvin'in doğal güzelliklerine dikkati çekti. Muratlı, TBMM 85. Yıl Milli Egemenlik Barajı, Hidroelektrik Santrali, Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Deriner Barajı'nın isimlerini sayan Erdoğan, bu güzelliklerin iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.

Yusufeli ilçesinin de bir değişim, dönüşüm yaşadığına işaret eden Erdoğan, "Barajıyla inşallah Yusufeli bir başka olacak ve denize nazır bir Yusufeli inşa ediyoruz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, iş olsun diye söylüyorum. Proje hazır. Biz de laf ola beri gele yok, bizde talimat verilir, adım atılır ve ondan sonra da uygulamasıyla da ortaya eserler çıkar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar insanlıktan nasibini almamış, onun desteklediği siyasi parti de parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar, şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" dedi.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, her zaman, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" dediğini anımsatarak, eserleriyle anılacaklarını söyledi.

Yusufeli Barajı'nın19 Mayıs 2019'da bütünüyle bitmiş olacağını belirten Erdoğan, barajın üç sene gibi rekor bir zamanda biteceğine dikkati çekti.

Çoruh Havzası'nın barajlar havzası olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bir de tabii Erzurum'a komşu olduğumuz barajlar var, 3 tane de öyle baraj var, onları konuşmuyorum zaten. Biz sadece şu anda Artvin'deki bu beşi konuşuyoruz." ifadesini kullandı.

Yusufeli'nin Artvin'in en güzel ilçesi olduğunun, bu yatırımlarla birlikte çok daha güzel bir ilçe haline geleceğinin altını çizen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz, bir hukuk devletinin içerisindeyiz ama şunu da çok açık, net söyleyeyim; Hukuk devletinin içinde, biz hakkı olanın hakkını zayi etmeyiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Kaldı ki, şu yapılanlar kim için? Benim için değil, biz bugün varız yarın yokuz, gidiciyiz, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Geride eser bırakalım ve bu kubbede hoş bir seda bırakalım, diyoruz. Yarın, lanetle anılanlardan değil, rahmetle anılanlardan olmak istiyoruz. Onun için de muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi çıkaracak mıyız? O kadar.

Niçin Batı bizi kıskanıyor, işte bu barajlardan dolayı kıskanıyor. Niçin Batı bizi kıskanıyor, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden dolayı kıskanıyor. Niçin Batı bizi kıskanıyor, boğazın altından geçen Marmaray Tünelinden dolayı kıskanıyor, metrosundan dolayı kıskanıyor. Üç sene oldu, üç senede ne kadar insan geçti biliyor musunuz? 130 milyon insan geçti. 130 milyon... Bitmedi, yıl sonuna kadar Avrasya Tüneli bitiyor. Oradan da otomobiller geçecek. Geçenlerde gittik Körfez geçişi Osman Gazi Tüneli'nin son tabliyesinin vidalarını sıktık. Yani bir nevi kaynağını attık ve oradan da Orhan Gazi'ye kadar 40 kilometrelik otoyolun açılışını yaptık. Aman yarabbi o ne güzellik."

- "Uluslararası turizm merkezi haline gelsin, turistler de Artvin'e aksın"

Artvin ile Yusufeli arasındaki Cankurtaran Tüneline hazırlandıklarını bildiren Erdoğan, yakında bunun da biteceğini ifade etti. Artvinlilerin, Hopa'dan Artvin merkezine geçmek için "ne çileler çektiğini" söyleyen Erdoğan "Cankurtaran Tünelinden gireceksin Hopa'ya, Hopa'dan gireceksin evelallah şöyle Artvin'e doğru yolu göreceksin. Daha güzelleri inşallah Artvinimize yakışıyor, yakışacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün görüştüğü Yusufeli Barajı'nı yapan müteahhit firma yöneticisinin, inşatta 12 tünelin olduğunu kendisine anlattığını aktararak, dışarıdan hiçbir şeyin görülmediğine dikkati çekti. Her şeyin bu tünellerin içinde cereyan ettiğini vurgulayan Erdoğan, hidroelektrik santrallerin orada gizli olduğunu, dışarıdan görünmeyeceğini belirtti. Dünyanın bunu hayranlıkla izleyeceğini dile getiren Erdoğan, "Buraları bunlar nasıl yaptı?' diyecekler. 'Bu yolları bunlar nasıl yaptı?' diyecekler, Artvinliye de, bu millete de bu yakışır." ifadelerini kullandı.

Yatırımların bitmediğini dile getiren Erdoğan, Artvin'i ilçeleriyle beraber turizmde büyük destinasyon merkezi haline getirmek istediklerini de vurgulayarak, "Bura uluslararası turizm merkezi haline gelsin, turistler de Artvin'e aksın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barajı yapan müteahhit firma yetkilileri ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"Sana şimdi bir iş daha düşüyor. 'Nedir?' dedi. Dedim ki, 'şimdi sen buraya güzel, yerel mimariyle buraya bir tane de otel yapman lazım.' Çünkü buraya gelen turistler kalacak yer arar, değil mi? Arar. Öyleyse burada bir tane şöyle, güzel 5 yıldızlı, buranın mimarisine uygun bir otel. Valla 'evet' dedi. İnşallah bu da olacak."

- "Bunlar insanlıktan nasibini almamış"

Erdoğan, 230 milyar dolar geliri olan bir Türkiye'den, 780 milyar dolar milli geliri gören bir Türkiye'ye ulaşıldığını söyledi.

Türkiye'nin önceden IMF'e 23,5 milyar dolar borcu bulunduğunu anımsatan Erdoğan, kendisinin Davos seyahatinde IMF'in yöneticilerine, "Ancak verdiğiniz parayı yönetebilirsiniz, Türkiye'yi yönetemezsiniz, Türkiye'yi biz yönetiriz. Bizim siyasi irademize müdahale edemezsiniz." dediğini aktardı.

Erdoğan, IMF'e olan borcun ödendiğini, şimdi ise IMF'in, Türkiye'den borç istediğini dile getirdi.

Önceden Merkez Bankası'nın döviz rezervinin 27,5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, şu andaki rezervin 113 milyar dolarda bulunduğunu, hedefin de 165 milyar dolar olacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde ihracatın 36 milyar dolarda olduğunu ve 158 milyar dolara kadar çıkıldığını anlattı.

Artvin'de eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, "Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Artvin-Rize bölge havalimanını yapıyoruz. Böylece Artvin'in uçağa ulaşımı çok daha rahat olacak, Cankurtaran Tüneliyle beraber bu iş iyice kolaylaşacak. Göreve geldiğimizde 26 havalimanımız vardı, 29 daha ilave ettik şu anda Türkiye genelinde 55 havalimanımız var. Bu terör örgütü, Hakkari'ye Selahaddin Eyyubi Havalimanı yaptık, havan topu, roket attılar. Bunlar insanlıktan nasibini almamış, onun desteklediği siyasi parti de parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, herkese insan olarak baktıklarının altını çizerek, "Bu Kürt'tür sev, Türk'tür sevme. Yok öyle şey. Bu Türk'tür sev, Kürt'tür sevme. Yok öyle şey. Biz, insana insan olduğu için değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız." diye konuştu.

- "Milletim huzuru yakaladığı ana kadar operasyonlar sürecek"

Paralel devlet yapılanmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Paralel devlet diye bir şey çıkmış, bunlar şimdi bölücü terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyorlar. Ben şu anda paralel devlet yapılanmasının içinde olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Kardeşlerim, bu paralel devlet yapılanması, bölücü terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyor. Siz o saf kardeşlerim, bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir. Bunu böyle biliniz. Onun için de biz tek devletten asla sapmayacağız. Taviz de vermeyeceğiz ve bu topraklar üzerinde gözü olanlar, bunun bedelini çok ağır ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler."

Operasyonların bitmeyeceğini ve sonuçlandırılacağını ifade eden Erdoğan, "Benim Güneydoğu'da, Doğu'da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu operasyonlar devam edecek. Yani milli birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak. Onun için Rabia'mızda ne var, hep beraber söyleyelim. Bütün Türkiye Yusufeli'nden duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Fakat bunu gerçekleştirmek için bir şey daha yapmamız lazım. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." ifadesini kullandı.

- Bakan'lara seslendi

Erdoğan, "Yarın Ankara'da bir kongre var. Kongre'den sonra yeni bir kabine oluşuyor. Yeni kabinenin mensuplarına, yeni Başbakan'la birlikte tekrar hatırlatacağım. Diyeceğim ki, ben cumartesi günü Artvin, Yusufeli'ndeydim. Dolaştım. Orada kardeşlerimle bir araya geldim. Yusufeli için azami 3 yıl. Hem barajımız hem Yusufeli ilçesinin bitmesi lazım. Talimatı verdik ve 3 yıl içinde inşallah bunu bitireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yönelik de "Zaten bizim Veysel Hoca'ya bu konularda inanırım. Alışılmış hocalar gibi değildir, evelallah. Veysel hocanın bir özelliği var, manifaturacılıktan gelmedir. Baba mesleği. İyi mezura kullanır ve hiç şaşmaz. İnşallah burada da bu işi başaracaktır. Biraz zaman zaman adam adama markajdan açar, şöyle biraz alan markajı yapardı. O bizi üzerdi ama bundan sonra yapmayacak. Daha seri işler bitireceğiz inşallah." diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını "Gazilerimize Rabbim'den şifalar diliyorum. Bu gece dualarımıza şehitlerimizi, gazilerimizi, vatanımızı ve bizleri unutmayın. Gününüz mübarek, geleceğiniz aydınlık olsun inşallah." diyerek tamamladı.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'den helikopter ile Artvin'in Yusufeli ilçesine geçerek ilçe stadına indi. Ardından makam aracı ile ilçe merkezine geçen Erdoğan, eski terminal binası önünde Cumhurbaşkanlığına ait otobüs üzerinden halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşması, terörden bahsederken alandaki vatandaşlarca zaman zaman atılan "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Dik dur eğilme Yusufeli seninle" şeklindeki tezahüratlar ile kesildi.

Alanı Türk bayrakları ile süsleyip "Sayın Cumhurbaşkanım yeni Yusufeli'ni birlikte kuralım" şeklinde pankartlar açan vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Erdoğan, konuşmasının ardından yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın ise en yüksek üçüncü barajı unvanını alacak Yusufeli Barajı sebebiyle sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesi yerine yeni kurulacak ilçede yapılacak hükümet konağı, adliye, belediye, jandarma ve diğer kamu binaları ile konutlar, cami, hastane, sağlık ocağı gibi binaların resimlerinin yer aldığı projeleri gösterdi.

Konuşması sonrası vatandaşlara satranç takımı dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra kendisine eşlik eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile halkı selamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber