AB hibesi ile işsizler ücretsiz eğitip yeni iş alanlarına sevkedilecek.

Haber Giriş : 08 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB işsizler için 24 milyon Euro hibe yaptı. 8 milyon Euro hükümet katkısı ile işsizler eğitilip yeni iş bulmaları sağlanacak. Eğitimi vakıf ve dernekler yapacak. Parayı İŞKUR verecek.

İşsizlik oranları mevcut seviyeleri korurken AB de katılım öncesi ilk hibesini işsizlerin eğitimi için yaptı. AB'nin işsizler için yaptığı 24 milyon Euro'luk hibeye hükümet de 8 milyon Euro katkıda bulundu. Toplam 32 milyon euroyu bulan hibe ile işsizler ücretsiz eğitip yeni iş alanlarına sevkedilecek. Eğitimi sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlar yapacak. Eğitimleri verecek kuruluşlar bir proje hazırlayacak ve proje karşılığında hibeden yararlanacak.

ÜCRETSİZ EĞİTİM
Özellikle genç, kadın, uzun süreli işsizler, kırdan kente göç edenler ve iş kaybetme riski olanların istihdamına katkıda bulunmayı amaçlayan program ile mevcut çalışanların kalitesini artırmaya yönelik projeler de desteklenecek. Kar amacı gütmeyen kuruluşlar içinde işçi işveren kuruluşları, belediyeler, köy yönetimleri, vakıflar, eğitim kurumları da bulunacak.

GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK
Ayrılan bu hibe ile Türkiye ilk kez katılım öncesi bir hibe uygulamasından yararlanmış olacak. İstihdama katkı sağlanması amacı güden tüm projeler için teklifler AB Genel Sekreterliği'ne bağlı Merkezi Finans İhale Birimi kuruluşuna verilecek. Amacı AB'den alınan fonların ihale ve sözleşmelerinin yapılması olan birim teklifleri değerlendirecek, amaca iyi hizmet eden ve finansman açısından sağlıklı olan projeler desteklenecek.

15 Haziran'a kadar ilk tekliflerin alınacağı projenin denetimini İŞKUR yapacak. Proje aynı zamanda girişimciliği teşvik amacı da taşıyor. İstihdama katkısı olacak danışmanlık projeleri de aynı fondan yararlanacak. Örneğin KOBİ'lerin daha fazla ihracat yapmasını sağlayacak bir proje bu hibeden yararlanabilecek. Bir proje için en çok 375 bin Euro en az 10 bin Euro tahsil edilecek. Projenin yüzde 90'ını AB Fonu karşılayacak. Yüzde 10 ise kuruluş tarafından karşılanacak. 9 Nisan Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve AB Türkiye Temsilcisi Hans Kreschmer konuyla ilgili basın toplantısı yapacak.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber