Şehit sözleşmeli er Akalın'ın baba evinde yas var

Şemdinli'de teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan sözleşmeli er Akalın'ın Gaziantep'teki baba ocağına acı haber ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit sözleşmeli er Akalın'ın baba evinde yas var

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan sözleşmeli er Cuma Akalın'ın Gaziantep'teki babaevinde yas var.

Askeri yetkililer, sağlık görevlileriyle 24 yaşındaki Akalın'ın Güneş Mahallesi'ndeki baba ocağına giderek, oğlunun şehadet haberini anne Hatice Akalın ve 3 kardeşine iletti.

Haberin ardından şehidin babaevinin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Akalın'ın, 5 yıl önce babasını kaybettiği, vatani görevinin ardından bir süre inşaatlarda çalıştığı, daha sonra sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi.

Akalın'ın cenazesi yarın toprağa verilecek.

- Babaevinin bulunduğu sokak, şehit komşusu Cinpolat'ın adını taşıyor

Bu arada, şehit Cuma Akalın'ın babaevinin bulunduğu Güneş Mahallesi'ndeki sokağa Şırnak'ın Cizre ilçesinde 31 Ocak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın adının verildiği, Cinpolat ile Akalın ailesinin komşu olduğu öğrenildi.

Mahalle sakinleri, Akalın ailesinin Cinpolat'ın cenaze törenine katıldığını belirterek, "Cuma'nın annesi 3 ay önce Taner'in cenazesinde ağladı. Şimdi kendi cenazesine ağlayacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber