Davutoğlu: Koltukları bırakırız, davamızı asla

AK Partililer, üçüncü genel başkanını seçeceği olağanüstü kongre için sabahın erken saatlerinden itibaren Arena Spor Salonu'nun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binali Yıldırım saat 10.40 sularında eşi Semiha Yıldırım ile birlikte salona girdi, karanfil dağıttı. Saat 11.15 sularında Başbakan Davutoğlu da salona geldi. Binali Yıldırım, Davutoğlu'nu kapıda karşıladı. Halef-selef kongre salonunda yan yana oturdu. Divan Başkanı Bekir Bozdağ, "Sayın cumhurbaşkanımızı AK Parti'den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi. Başbakan Davutoğlu ise veda konuşmasında "Bu bir vefa kongresidir" mesajı verdi. Davutoğlu, "Ahde vefayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Koltukları bırakırız ama ahdimizi, davamızı, ilkelerimizi bırakmayız" diye konuştu.

DAKİKA DAKİKA AK PARTİ KONGRESİ

12.52 - Başbakan Davutoğlu, "Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık" dedi. Davutoğlu, konuşmasında "AK Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım kurucu liderimiz saygıdeğer cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede "Bu bir vefa kongresidir" demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize akdimize sadık kaldık. Partimiz ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk vaadimize sadık kaldık" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: KOLTUKLARI BIRAKIRIZ AMA AHDİMİZİ BIRAKMAYIZ

Ahde vefayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Koltukları bırakırız ama ahdimizi, davamızı, ilkelerimizi bırakmayız.

12.48 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak son kez partililere sesleniyor...

BİN 282 DELEGE VAR

-Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, yoklama tutanağının, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Büyük Kongre delegeleri, Mustafa Ataş, Mehmet Doğan Kubat, Nükhet Hotar, Ömer Çelik, Fatma Betül Kaya, Selçuk Özdağ, Vedat Demiröz ve Lütfiye Selva Çam tarafından sayıldığını belirterek, salonda bin 282 delegenin mevcut olduğunu bildirdi.

12.37 - Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını okuyor. Cumhurbaşkanı'nın mesajı kongre salonundakiler tarafından ayakta dinleniyor.

12.15 - Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip'in partisi'dir ve 'Tayyip'in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye'nin gücüne güç katacaktır.

12.03 - Bekir Bozdağ divan üyelerinin AK Partililere mesajını salonda okudu.

12.00 - Kongrede saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

11.57 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kongre divan başkanı seçildi. Bozdağ kongreyi yönetmek üzere kürsüye davet edildi.

11.41 - Halef-Selef bir arada... Başbakan Davutoğlu ile Binali Yıldırım kongre salonunda yan yana oturuyor

11.23 - Başbakan Davutoğlu ve eşi alkışlarla karşılandı. Davutoğlu salondakilerle selamlaştı ve karanfil dağıttı. Davutoğlu çifti platformdan partilileri, "Davutoğlu Ahmet Hoca" adlı şarkı eşliğinde selamladıktan sonra kendileri için ayrılan

YILDIRIM, DAVUTOĞLU'NU KAPIDA KARŞILADI

11.15 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona geldi. Davutoğlu çiftini girişte Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile birlikte AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Recep Akdağ, Ömer Çelik, Başbakan yardımcıları Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın da bulunduğu kabine üyeleri kapıda karşıladı. Ahmet Davutoğlu salona kendisini karşılayan AK partili yetkililer ile tokalaşarak girdi.

11:05 - Kongrenin yapıldığı Ankara Arena civarında bardaktan boşalıcasına yağmur başladı. Kongreyi salon dışında kurulan dev ekranlardan izlemek isteyen partililer zor anlar yaşadı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ŞARKISI ÇALINDI

11.00 - Binali Yıldırım, sahneye torunlarıyla birlikte çıktı. Yıldırım ailesi kongreyi locadan izliyor. Eşi Semiha Yıldırım ile partilileri selamlayan Binali Yıldırım, yanına gelen torunları Bahar Sena, Erva Eda, Ali ile Elif Köylübay ile fotoğraf çektirdi.

10.55 - Kongre salonunda 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı çalındı.

EŞİNİN DUASIYLA SALONA GİRDİ

10:40 - Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte salona girdi. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Binali Yıldırım ve eşi daha sonra partililere ve gazetecilere karanfil dağıttı.

10:30 - Binali Yıldırım saat 10:30'da salona vardı. Yıldırım salonun girişinde kendisini karşılayan AK partili yöneticilerle tek tek el sıkıştı.

10:20 - AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Dikmen Vadisi'ndeki evinin önünde de sabahın erken saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı.Yıldırım saat 10.20'de gibi evden çıkarak basın mensuplarını selamladı ve Ankara Arena'ya doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber