İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Suriye sınırındaki İlkokulun fedakar öğretmenleri

Şanlıurfa Akçakale'deki Şehit Yusuf Beylem İlkokulunda görevli öğretmenler Samiye ve Gökhan İnceoğlu yaptıkları çalışmalarla dikkat çekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye sınırındaki İlkokulun fedakar öğretmenleri

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Suriye sınırındaki bir ilkokulda görev yapan Samiye ve Gökhan İnceoğlu çifti, okul ve bahçesinde yaptıkları çalışmalarla takdir topluyor.

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Tepecik Mahallesi'ndeki Şehit Yusuf Beylem İlkokulunda 7 yıldır görev yapan İnceoğlu çifti, veli ve öğrencilerin desteğiyle okulu adeta gül bahçesine dönüştürdü. Okula çiçek eken, boş alanı çimlendiren öğretmenler, ayrıca bahçeye meyve ve çam ağaçları da dikti.

Öğretmen çift, tüm bunların yanı sıra oluşturdukları sebze bahçesi, yetiştirdikleri kümes hayvanları ve hazırladıkları spor alanlarıyla herkese örnek oldu. Ders dışında kalan tüm zamanlarını okula ayıran, geceleri ve hatta yaz tatillerinde bile memleketlerine gitmeyerek çalışmalarını sürdüren çift, fedakarlıklarıyla da dikkati çekiyor.

Samiye İnceoğlu, yaptığı açıklamada, 2009 yılında göreve başladıkları okulu güzelleştirme gayretinde olduklarını söyledi.

Bu süreçte velilerin de büyük desteğini gördüklerini anlatan İnceoğlu, tüm gayretlerinin, öğrencilerinin güzel bir ortamda eğitim sürmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

"HALK AĞAÇLANDIRMANIN ÖNEMİNİ KAVRADI"

Aslen Adanalı olduklarını hatırlatan İnceoğlu, şöyle konuştu:

"İşe, Adana'dan farklı meyve ağaçları getirerek, öğrencilerimiz ve velilerimizle bahçeye dikerek başladık. Sonra bu ağaçlarımızı nasıl yetiştirebiliriz, erken nasıl meyve alabiliriz, nasıl koruyabiliriz diyerek çocuklarımızı bu konularda bilinçlendirdik. İlk meyvelerini aldık ve öğrencilerimizle topluyoruz, birlikte yiyoruz, misafirlerimize ikram ediyoruz. Daha sonra kümes hayvanları beslemeye karar verdik. Değişik bölgelerden farklı türlerden kümes hayvanları getirdik. Yine öğrencilerimizle bunları büyüttük, yemlerini verdik, yumurtaları hep beraber topladık. Mahallede daha önceleri az sayıda ağaç vardı, ancak okulda yetişen ve meyve veren ağaçları gören halkımız daha çok ağaçlandırmanın önemini kavradı ve bu giderek yaygınlaştı."

Burada bazı şeylerin değişebileceğini gösterdiklerini ve bundan da çok mutlu olduklarını dile getiren Samiye İnceoğlu, imkansız gibi görülen konuları çaba harcayarak başardıklarını ve bunu da mahalle halkına gösterdiklerini vurguladı.

Yakaladıkları başarıyı da mahalle halkıyla kurdukları iletişime bağlayan, eşiyle sürekli velileri ziyaret ettiklerini anlatan İnceoğlu, onların desteğiyle de güzel sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Sınırdaki bir okulda görev yapmanın zor olduğunun altını çizen Samiye İnceoğlu, "Bir dönem Suriye'de yaşanan çatışmalardan etkilendik. Bomba sesleri arasında ders yaptığımız, geceleri uyuyamadığımız günlerimiz oldu. Birçok yakınımız 'orası tehlikeli bombalar patlıyor' demesine rağmen okulumuzu, öğrencilerimizi bırakmadık ve çalışmalarımıza devam ettik." şeklinde konuştu.

Okulu ziyaret eden yetkililerin çalışmalarından dolayı kendilerine takdir belgesi verdiğini aktaran İnceoğlu, onore edilmenin kendilerinin daha da kamçıladığını kaydetti.

KIZ ÖĞRENCİLER LİSEYE GİTMEYE BAŞLADI

Ailelerin kız çocuklarını liseye göndermediklerini görünce çok üzüldüklerini aktaran öğretmen İnceoğlu, şöyle devam etti:

"Velilerle yaptığımız uzun görüşmelerde kız çocuklarının okuması gerektiğini anlattık. Biraz uzun da sürse sonunda velilerimiz kızlarını liseye göndermeye başladı. Şu anda bizim okuldan mezun olan 6 kızımız liseye devam ediyor. Okulda yaptığım çalışmaların hiç birini daha önce yapmadım. Bütün her şeyi eşimle okulda yaparak öğrendim. Harç yapmayı, beton dökmeyi, bahçıvanlığı ne gerekiyorsa yaptık. Bazen yaz tatillerinde, bazen geceleri çalışarak okulumuza bu hale getirdik."

Gökhan İnceoğlu ise eşi ve mahalle sakinleriyle el ele vererek örnek bir okul ortaya çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber