Düşük yağlı diyete son!

İngiltere'de obeziteyle mücadele için yapılan yeni çalışmalar, düşük yağlı beslenme diyetlerinden kaçınılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, doymuş yağ bakımından zengin süt ürünlerini tüketmek gerektiğini söylüyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Düşük yağlı diyete son!

İngiltere'de Ulusal Obezite Forumu ve çeşitli kamu sağlığı kuruluşları tarafından gerçekleştirilen çalışma, yıllardır obeziteye karşı mücadelede kullanılan 'yağsız beslenme' önerisinin yanlış olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar yağsız beslenmenin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını açıklarken, beslenme esaslarının tamamen yenilenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Kalori sayılmamalı

Yayımlanan raporda, özellikle süt ürünleri, balık ve et gibi sağlıklı yağlar bulunduran besinlerin sıklıkla tüketilmesi gerektiği belirtilirken, avokado gibi yüksek yağ oranına karşın oldukça sağlıklı olan besinlere de vurgu yapılıyor. "Yağ tüketmek sizi şişmanlatmaz" fikrinin öne çıkarıldığı rapor, düşük yağlı veya yağsız olarak sunulan 'diyet' besinlerden ise kesinlikle kaçınılmasını tavsiye ediyor. Raporda özellikle doymuş yağ bakımından zengin olan tam yağlı süt, yoğurt ve peynir gibi ürünlerin düşünülenin aksine kalbe faydalı olduğu belirtildi.

Şekerden ve şekerli ürünlerden kesinlikle kaçınılması gerektiği tavsiye edilirken, kalori saymak gibi alışkanların da faydasız olduğu ifade ediliyor. Uzmanlara göre, karbonhidrat yerine yağlı besinler tercih edilmeli. Raporu yazan uzmanlar, daha önceki beslenme easlarının gıda sektöründen isimlerin etkisiyle kaleme alındığını iddia ederken, eski anlayışın tamamen değişmesi gerektiğini söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber