Korsana el koyana ikramiye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu ile Turizmi Teşvik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısını benimsedi.

Tasarıya göre, fikri mülkiyet haklarının korunması ve etkin bir şekilde takibinin sağlanması amacıyla süreli yayın basılan yerler dışındaki eserlerin çoğaltılması, materyallerin üretilmesi, dolumu, çoğaltımı ve satışını yapan yerler, ücret karşılığı sertifikalandırılacak.

KORSAN YAYINLA MÜCADELE...

Tasarı, bandrolsüz satılan korsan yayınlarla mücadeleye destek verilmesini de öngörüyor. Buna göre, korsan olarak çoğaltılan nüsha ve yayınların ele geçirilmesi halinde, suça konu olan materyallerin ele geçirilmesine fiilen katılan, önleme, izleme ve soruşturmakla görevli olan denetim komisyonu başkan ve üyelerinden kamu görevlisi olanlara ikramiye ödenecek.

Bir denetim faaliyeti çerçevesinde yapılan el koymalar sonucu denetim komisyonu başkan ve üyelerine verilebilecek ikramiyenin toplam tutarı, yönetmelikle belirlenecek. İkramiye tutarı, ilgililere eşit miktarda paylaştırılacak.

KÜLTÜR VARLIKLARI KATKI PAYI

Tahsil ettikleri Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payını, belirtilen süre içinde il özel idarelerine yatırmayan belediyelerden, katkı payları, gecikme zammı uygulanarak tahsil edilecek.

Belediye başkanları, bu katkı paylarının zamanında ve tam olarak ödenmesini sağlamakla yükümlü olacak. Ödenmeyen paylar, il özel idaresinin talebi üzerine, belediyenin İller Bankasından aldığı genel bütçe vergi gelirleri payından kesilerek, talep eden özel idareye gönderilecek.

DERNEK, VAKIF VE ÖZEL TİYATROLARA DESTEK

Tasarı, ?yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları tarafından kurulan veya kamu personelini desteklemek için kurulan dernekler ve aynı amaçlarla Türk Medeni Kanununa göre kurulan vakıflar dışındaki; asıl amacı kültür, sanat, turizm ve tanıtım faaliyeti olan dernek ve vakıflar ile özel tiyatrolar tarafından gerçekleştirilecek projelere nakdi yardımda bulunma? görevini de Kültür ve Turizm Bakanlığının görevleri arasına ekliyor.

Tasarıyla yapımı kar etmeyen yönetmenlerin 3 yıl süreyle desteklenmemesine ilişkin düzenleme kaldırılıyor. ?Yapımı kar etmeyen yapımcıların bir daha desteklenmeyeceğine? ilişkin hüküm ise ?3 yıl süreyle desteklenmemeleri? şeklinde değiştiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının vereceği film yapım destek ödenekleri, filmin takvim yılı içinde bitmemesi halinde bir sonraki yılda, ödeneğin yüzde 50'sini geçmemek koşuluyla kullanılabilecek.

KOÇ'UN ELİNDEKİ BANDAJ MERAK KONUSU OLDU

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, komisyon toplantısına sol eli bandajlı katıldı. Gazetecilerin, elinin neden bandajlı olduğunu sorması üzerine Koç, ?önemli bir şey olmadığını? söyledi.

Bakan Koç, ?ev kazası olup olmadığı? yönündeki soruya ise ?Gazeteciye yumruk attım? diyerek, espriyle yanıt verdi.

Koç, gazetecilerin görüntü almasını önlemek için elini masanın altından çıkarmadı.

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, çalışmaların bir bölümüne katıldıktan sonra hastaneye gideceğini söyleyerek, Komisyon Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir'den izin aldı ve komisyondan ayrıldı. Bu arada, komisyon üyesi milletvekilleri Koç'a ?geçmiş olsun? dileğinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber