ÖSS düzenlemesinin Nisan ayında Meclis'ten geçirilmesi planlanıyor

Haber Giriş : 08 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, YÖK'te kararlı

ÖSS sınavı yapılmadan önce YÖK Kanunu'nu yasalaştırmaya kararlı olan AK Parti Hükümeti, sözkonusu düzenlemeyi Nisan ayında Meclis'ten geçirmeyi planlıyor.

Hükümet, ÖSS sınavı öncesinde yeni YÖK Kanunu'nu yasalaştırmayı amaçlıyor. Yeni YÖK Kanunu'nda meslek lisesi mezunlarına yönelik katsayı adaletsizliğini gidermeyi amaçlayan düzenlemede yer alacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçim öncesinde seçim meydanlarında meslek lisesi mezunlarına yönelik katsayı adaletsizliğini düzelteceklerini açıklamıştı. Erdoğan, AK Parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde "Yeni YÖK Kanunu'nu süratle Meclis'e göndereceğiz. Bizim AK Parti olarak yasama ve yürütme olarak sorumluluğumuz var. Biz görevimizi yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti milletvekillerini, "Yeni YÖK Kanunu'nu değişik zeminlere çekmek isteyenler var. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bu nedenle kimse bu konuda spekülasyona girmesin" diye uyardı.

ÖSS sınavına yetişecek

Yeni YÖK Kanunu'nda, meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğini gidermeye yönelik düzenleme de bulunacak. Hükümet, yeni YÖK Kanunu ile ilgili düzenlemeyi önümüzdeki hafta Meclis'e göndermeyi planlıyor. Haziran ayında yapılacak ÖSS öncesinde yeni YÖK Kanunu'nun yasalaştırılması amaçlanıyor. ÖSS öncesinde yeni YÖK Kanunu'nu yasalaşırsa meslek lisesi mezunları normal lise mezunları ile eşit olarak yarışa katılacak.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber