Teröristlere güvercin polislere şahin

Teröristi serbest bırakarak polisin şehit edilmesine neden olan savcı U.M'nin, iki vatandaşı linçten korumak için gözaltına alan polislere ise dava açtığı ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Mayıs 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristlere güvercin polislere şahin

Akşam 'ın haberi HSYK'yı harekete geçirdi

HSYK, AKŞAM'ın haberinin anrından polis şehit eden teröristi serbest bırakan Savcı U.M. hakkında inceleme başlattı.

Bingöl'de gözaltına alınan, ancak mahkemeye dahi sevk edilmeden Bingöl Cumhuriyet Savcısı U.M. tarafında bırakılan Haşim Ö. adlı teröristin, serbest kaldıktan sonra Van'a geçerek bir polisi şehit etmesi, HSYK'yı harekete geçirdi. AKŞAM'ın manşetinden duyurduğu skandalı ihbar kabul eden HSYK 3. Dairesi, Bingöl Cumhuriyet Savcısı U.M. hakkında resen inceleme başlattı. Savcı U.M.'ye ilişkin iddialar, HSYK 3. Dairesi Heyeti tarafından gündeme alınarak incelenecek. Heyet'in yapacağı değerlendirmenin ardından soruşturmaya karar verilirse, iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirilecek.

Bingöl Adliyesi'nde paralel yapı şüphesi gittikçe büyüyor. Teröriste yol veren polise ise dava açan Cumhuriyet Savcı U.M'nin bir başka skandala daha imza attığı ortaya çıktı. Olayın detayları ise şöyle: Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen Gar patlamasının ardından Bingöl'de aralarında Eğitim-Sen, İnsan Hakları Derneği ve HDP ve DTP'nin organize ettiği yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Bu açıklama sırasında F.D. isimli vatandaş "Devlet katil değil, asıl katil sizsiniz" diyerek bağırdı. Bunun üzerine kalabalık F.D'yi linç etmeye çalıştı. Bu arada A.H.A. isimli bir başka şahıs da F.D.'ye destek olmak amacıyla provokasyon yapan gruba bağırdı. Bunun üzerine polis, F.D. ile A.H.A'yı İç Güvenlik Yasası'nın kendisine verdiği gözaltı yetkisini kullanarak şahısları koruma amaçlı gözaltına aldı. Kısa sürede adli işlemleri tamamlanan şahıslar serbest kaldı. Cumhuriyet Savcısı U.M'ye yapılan bu işlem bildirildi. Savcı U.M ise ilginç bir şekilde "Kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve adli görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma açtı. Soruşturma daha sonra davaya dönüştü.

Paralel savcı Öz'e Almanya'da yakın takip

Türkiye, paralel yapının Almanya'daki faaliyetlerini mercek altına alarak Alman hükümetiyle temasa geçti. Paralel örgütün savcılarından Zekeriya Öz'ün de yakalanması halinde iadesi istendi.

Alman Hessen Radyosu'nun haberine göre Türkiye, Alman hükümetiyle temasa geçti. Sol Parti'nin Federal Meclis'te sunduğu soru önergesine verilen yanıta dayandırılan haberde Türk hükümet temsilcilerinin geçmişte çeşitli vesilelerle paralel yapıya dair belgeleri Alman hükümet temsilcilerine ilettikleri bildirildi. Ankara'dan iletilen belgelerin, paralel yapının Türkiye ve Almanya'daki taraftarları ve aktiviteleriyle ilgili olduğu kaydedildi. Sol Parti soru önergesine Alman hükümetinin verdiği yanıt, henüz Federal Meclis tarafından resmen yayımlanmadı. HR'nin haberine göre yanıtta, Türkiye'nin aranan iki kişi hakkında iade belgelerini ilettiği, aranan kişilerden birinin, Ergenekon ve 17 Aralık soruşturmalarının savcısı Zekeriya Öz olduğu tahmini dile getirildi. AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, dünkü yazısında, paralel yapının Avrupa'daki faaliyetlerine dikkat çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber