Kamuya karşı kazanılan davalardan bazıları:

Haber Giriş : 09 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme Telekom'u haksız buldu

Tüketicileri Koruma Derneği, ayrı sözleşmelerle aldığı 3 telefondan birinin faturasını zamanında ödemedi.

Telekom, önce borcu bulunan, ardından da diğer iki telefonu kapatarak başka şahıslara sattı. Tüketicileri Koruma Derneği, iletişim özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle Telekom hakkında dava açtı. Telekom'u haksız bulan mahkeme, 10.2.2004'te telefonların yeniden bağlanmasına karar verdi.

Otoyol zammı geri alındı

23 Haziran 2001 günü yürürlüğe giren köprülere yüzde 40, otoyollara yüzde 200 zamla ilgili Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde 6 ayrı dava açıldı. İlk davayı, İzmirli avukat Mehmet Emin Keleş'in oğlu Emekcan Keleş açtı. Mahkeme, Emekcan davasında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Subayın tayini durduruldu

Atamalarda eşitlikçi kurallara bağlılığıyla bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri, eşi GATA'da ihtisas yapan ve bebeği olan kadın tabip subayı 2001 yılında bölge hizmeti için doğuya atadı. Kadın subay, tayininin bir yıl ertelenmesini istedi. Ancak erteleme talebi kabul edilmedi ve Erzincan'a atandı. Kadın subay, eşinden ayrı kaldığı, aile bütünlüğünün bozulacağı ve çocuğunun bakımının zorlaşacağı gerekçesiyle, işlemin iptali için Askerî Yüksek İdare Mahkemesi'ne (AYİM) başvurdu. AYİM, ?aile bütünlüğünün korunmadığı? gerekçesiyle tayin işlemini iptal etti.

?İnsan hayatı kamu yararından önce gelir'

Yargıtay, kanser ölümleri sebebiyle kendi çalışanları arasında tedirginliğe yol açan baz istasyonunun kaldırılmasına karar verdi. Kararda, ?Hiçbir hizmet, insan yaşamı kadar öncelik ve önem taşımaz.? denildi.

Banka mahkeme kapısından döndü

1 liralık kredi kartı borcunu, faizlerle 1,5 milyar lira olarak tahsile çalışan banka, mahkeme kapısından geri döndü. Ankara 2. Tüketici Mahkemesi, Mürsel Akçay'ın tedavülde dahi olmayan ?1' liralık borcuna icra takibi ve faiz uygulanarak toplam 1 milyar 214 milyon 980 bin 867 liraya döndüren bir banka ile Osman Öztürk'ün 418 bin liralık ana borcunu 78 milyon 887 bin liraya çevirerek borçlandıran bir başka bankanın açtığı davaları reddetti.

Doktor memuriyetten men edildi

Bıçak parası adı altında 500 milyon lira istediği böbrek hastası Mehmet Çelik'in şikâyeti üzerine önce tutuklanan, sonra kefaletle serbest bırakılan Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Op. Dr. Hakan Burak Güzel, 4 ay 13 gün ağır hapis ve 231 milyon 480 bin lira para cezasına çarptırıldı. Cezaları tecil edilen Güzel ?ömür boyu memuriyetten men? edildi.

Pantolonunun parasını aldı

İzmir'de Hakan Çağlar Ülkü, çamurdan kullanılmaz hale gelen pantolonu için dava açtı. Yerel mahkeme altyapı hizmetinde kusurlu bulunan belediyeyi 35 milyon liralık tazminata mahkûm etti.

Teğmen de uyumdan yararlandı

Bir teğmenin uçucu sınıftan çıkarılmasına ilişkin kararı görüşen Askerî Yüksek İdare Mahkemesi, sivil mahkemelerin yapamadığını yaptı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine göndermede bulundu. Mahkeme, üssü terk eden genç subayın pilotluk kursundan çıkartılması kararını iptal etti.

Öğrenci döven müdür hapse girdi

Okula da AB uyumu geldi. 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Kartal Ticaret Lisesi'nde öğrencisini tekme tokat döven Müdür Yardımcısı Seyfullah Kırtay'a 8 ay hapis cezası verdi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber