Şırnak ve Mardin'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

- Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, aralarında 2 keskin nişancı tüfeğinin de bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Haber Giriş : 30 Mayıs 2016 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak ve Mardin'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda aralarında 2 keskin nişancı tüfeğinin de bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Bahçelievler ve Yeni mahallede teröristler ile operasyon timleri arasında çatışmalar sürerken, güvenlik güçleri bir evde yaptıkları aramada bir Zagros keskin nişancı silahı, bir Dragunov keskin nişancı silahı, bir AK-47, bir roketatar, bu silahlara ait 24 şarjör, 618 mermi, 9 el bombası, 9 roketatar mühimmatı, 2 gaz maskesi, 2 hücum yeleği ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirdi.

Bugüne kadar 474 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 217 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, bin 388 el yapımı patlayıcı imha edildi.


Mardin'in 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı getirilen Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Güvenlik güçleri bugün ilçede bir binada yaptığı aramada PKK'lılara ait çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatlar ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin 1 roket atar silahı, 14 Kalaşnikof tüfek, 1 tabanca, 18 el bombası, 2 antitank, 3 antipersonel, 3 adet sevk fişeği, 3 hazırlanmış el yapımı patlayıcı, 4 telsiz, 2 alfa fire, 2 uzaktan ateşleyici kumanda, 1 voltmetre, 66 tane dolu Kalaşnikof şarjör,

13 hücum yeleği, 2 palaska tipi şarjörlük, çok sayıda normal ve elektrikli fünye, 4 hazır pil düzeneği, 3-5 m infilaklı fitil, 1 kelepçe olduğu belirtildi.

AA-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber