'Şimdi devlet olarak yeni bir tavır peşindeyiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki "Şimdi devlet olarak yeni bir tavır peşindeyiz. Teröristlere karşı sert, onları yok eden, imha eden bir yapı ama daha sonra ortaya çıkmış olan zararları tazmin noktasında da devletin o yumuşak ve şefkatli kollarını açtığı, vatandaşa sahip çıktığı bir durumla karşı karşıyayız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2016 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şimdi devlet olarak yeni bir tavır peşindeyiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şimdi devlet olarak yeni bir tavır peşindeyiz. Teröristlere karşı sert, onları yok eden, imha eden bir yapı ama daha sonra ortaya çıkmış olan zararları tazmin noktasında da devletin o yumuşak ve şefkatli kollarını açtığı, vatandaşa sahip çıktığı bir durumla karşı karşıyayız." dedi.

Özhaseki, uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığı Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Burada tüm belediye çalışanları tarafından çiçeklerle karşılanan Özhaseki, çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Bakan Özhaseki burada yaptığı konuşmada, yeniden bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, belediye başkanlığı döneminde vatandaşa hizmet için büyük gayret içerisinde bulunduğunu, haram lokma yemediğini ve yedirmediğini ifade etti.

Terör olaylarına değinen ve birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini anlatan Özhaseki, terörün 35-40 yıldır ülkenin kanayan yarası olduğunu ifade ederek, "Devlet olarak orada bazen biraz sert, bazen yumuşak tavırlar içerisinde olmuşuz. Oradaki olayları gelip giden hükumetlerin günübirlik tavırları ve ortaya koydukları performanslar olarak değerlendirirseniz basit politik bir çıkar peşinde koşmuş olursunuz. 'Falan hükümet zamanında şöyle yapılmıştı, filan hükümet böyle davrandı, o zaman şehit sayısı buydu, sonra da böyle oldu' gibi değerlendirmelerin hepsi basit politik çıkara girer." diye konuştu.

Devletin bölücü örgütü bitirmeye kararlı olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Orada bir devlet aklı var ve o işliyor. Bu bazen sert, bazen yumuşak olarak bugünlere kadar geldi." dedi.

Özhaseki, onlarca yıllık zaman dilimi içerisindeki hataların birikmesinin, kıvılcımın söndürülmesi noktasında doğru adımların atılamamasının, sonra da birçok güçlü devletin gizli servislerinin militanları, PKK'lıları beslemesi, gütmesi ve desteklemesinin terörü bugüne kadar getirdiğine dikkati çekti.

Devletin terör nedeniyle zarar görenlerin yanında yer alacağını aktaran Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi devlet olarak yeni bir tavır peşindeyiz. Teröristlere karşı sert, onları yok eden, imha eden bir yapı ama daha sonra ortaya çıkmış olan zararları tazmin noktasında da devletin o yumuşak ve şefkatli kollarını açtığı, vatandaşa sahip çıktığı bir durumla karşı karşıyayız. Olayı sadece terör olarak görmek doğru olmaz. Olayı sadece binaların yapılması, şehirlerin yeniden inşa edilmesi olarak görmek de doğru olmaz. Orada işin sosyal boyutu var, orada işin kültürel, eğitim boyutu var. Hatta ve hatta devlet bunca emek vermesine rağmen paraları harcamasına rağmen algıyı idare edememe neticesinde, PKK denen vahşi örgütün kara propagandaları neticesinde yaptıklarının hepsinin boşa çıkması da var. İşin algı yönetimi de var. Bundan sonra inşallah önümüzde orada bir alan var, bu alanda da çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ciddi sorunlar var, bu sorunlarla da uğraşmaya devam edeceğiz."

Daha sonra Kapalı ve Kazancılar Çarşı esnafını ziyaret eden Özhaseki, birlikte öğle yemeği yedi.

Bakan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmete aldığı tramvayı, Cumhuriyet Meydanı durağından, Tuna durağına kadar sürdü.

Mustafa Önal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber