365 gün çalışan imam ve müezzinler, haftasonu tatili yapmak istiyor

Haber Giriş : 09 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen öncülüğünde imza toplayan imamlar, tatil günlerinde ihtiyacın 'Joker İmam" sistemiyle çözülmesini öneriyor.

Yılın 365 günü çalışan imam ve müezzinler artık haftasonu tatili yapmak istiyor. İmamlar ve müezzinler haftasonu tatilini elde etmek için Memur-Sen öncülüğünde 30 bin imza topladı. İmamlar tatil günlerinde, camilerin imam ihtiyacının "joker imamlık" sistemiyle çözülmesini öneriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sisteme sıcak bakarsa, imamlar yakın bir zamanda haftasonu tatili yapabilecek.

Haftasonu tatili için topladıkları 30 bin imzayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na sunan imamlar, Bardakoğlu'ndan, "konuyu inceleyeceğim" cevabını aldılar.

Din görevlilerinin tatil yapması için mevzuat düzenlemesi yapılmasına gerek olmadığı belirtildi. Bu konuda sadece Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vereceği kararın yeterli olacağı ifade edildi.

Kamu çalışanları arasında en az ücret alan ve özlük haklarıyla en mağdur olan sınıfın imamlar ve müezzinler olduğunu savunan Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, imamların ikinci sınıf muamele gördüklerini öne sürdü. İmamların memur statüsünde olduğunu anımsatan Aksu, ancak imamların yerine bakacak kimseyi bulamadıkları gerekçesiyle bu izinleri kullanamadıklarını söyledi.

'Joker imam'lı çözüm

Haftasonu izinlerin çözümüyle ilgili olarak Memur-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı'na "Joker İmamlık"sistemini teklif etti. Bu sistemle 5 cami için 7 imam kadrosu tayin edilecek. İki kişi izinli olunca joker olarak bekleyen imam onların yerine görev yapacak. Bu sistemin uygulanmasının o kadar da zor olmadığını belirten Aksu, bu sistemi Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı depo sistemine benzetti. Çalışma şartların zorluklarına dikkat çeken imamlar ise, "Soğuk kış günü sabah saat 04.00'te iş başı yapıyoruz ve yaz saati uygulaması başladığında görevimiz 22.30'a kadar devam ediyor. Bayramlarda büyüklerimizle bayramlaşmaya gidemiyoruz. Haliyle bizlerde insanız. Bu konuda gerekli hasiyetin gösterilmesini istiyoruz" diye konuştular.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber