Erdoğan, dokunulmazlık yasasını henüz onaylamadı

Meclis'ten geçen dokunulmazlıklar için Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayını bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, dokunulmazlık yasasını henüz onaylamadı

AK Parti'nin hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis'e getirdiği dokunulmazlıklar hakkındaki Anayasa değişikiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması için iki gün süresi var.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dokunulmazlıklar hakkındaki Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmadığını hatırlatarak, "Niye tutuyorsun elinde bu yasayı?" diye sordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geçtiğimiz günlerde, "İmzalayacağı umudundayım" demişti.

Levent Gök, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kabul edilen Anayasa değişikliği teklifini 4 gün sonra Cumhurbaşkanına göndermesini eleştirerek şunları söyledi:

"Terör devam ediyor. 20 Mayıs'tan 4 gün sonra Meclis Başkanı Cumhurbaşkanına gönderdi. Niye tutuyorsun elinde bu yasayı? Niye 4 gün sonra gönderdi bu yasayı. İki maddelik olan Anayasa değişikliği kanunu Cumhurbaşkanı şu saate kadar niçin onaylamadı? Hani bas bas bağırıyordunuz. Dokunulmazlıklar kalkacak da terörü önleyecektiniz. 13 gündür bu yasa çıktı. Niye duruyorsunuz?"

MADDE 89. - Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen kanunları onbeş gün içinde yayımlar. Yayımlanmasını kısmen veya tamamen uygun bulmadığı kanunları, bir daha görüşülmek üzere, bu hususta gösterdiği gerekçe ile birlikte aynı süre içinde, Türkiye Büyük Millet Meclisine geri gönderir. Cumhurbaşkanınca kısmen uygun bulunmama durumunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi sadece uygun bulunmayan maddeleri görüşebilir. Bütçe kanunları bu hükme tabi değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, geri gönderilen kanunu aynen kabul ederse, kanun Cumhurbaşkanınca yayımlanır; Meclis, geri gönderilen kanunda yeni bir değişiklik yaparsa, Cumhurbaşkanı değiştirilen kanunu tekrar Meclise geri gönderebilir.

BAHÇELİ: İMZALAYACAĞINI UMUYORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mayıs Salı günü MHP Grup Toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dokunulmazlıkları kaldıran Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından henüz onaylanmamasıyla ilgili, "İmzalayacağı umudundayım. Tersine bir irade söz konusu olursa o zaman bir pazarlık söz konusu olmuş demektir" demişti.

Bahçeli, dokunulmazlıkları kaldıran Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından henüz onaylanmamasıyla ilgili soruyu şöyle cevaplamıştı:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın yasama organından gelen konuları imzalamakla ilgili belli bir süresi vardır. Bugüne kadar bir haftalık süreyi kullanmıştır. Önümüzdeki bir hafta içerisinde kalan süreyi de değerlendirerek imzalayacağı umudundayım. Çünkü Meclis'ten 376 milletvekilinin desteği ile dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Bunu tersine çevirecek bir irade söz konusu olursa o zaman Meclis'in altında veya üstünde bir pazarlık söz konusu olmuş demektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber