'Erzurum'u kalkındırmadan Doğu Anadolu'yu kalkındıramayız'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Erzurum'u kalkındırmadan Doğu Anadolu'yu kalkındıramayız. Önümüzdeki yılları bütün şehirlerin ortak kalkınma planı içerisinde özellikle DAP projeleriyle ilişkili halde geçireceğiz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erzurum'u kalkındırmadan Doğu Anadolu'yu kalkındıramayız'

Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi ve diğer kuruluşların merkezi yönetimle uyumlu bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Akdağ, kentte en önem verdikleri çalışmaların başında kentsel dönüşümün yer aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz dönemlere yöneticilik yapan belediye başkanı arkadaşlarımız meselenin alt yapısını hazırlamak için çok emek harcadılar. Yıkılan binalar oldu. Bu dönem hep birlikte göreceğiz ki, imar açısından bir hamle dönemi olacak. Şu anda büyükşehir ve diğer belediyelerin hazırlıkları yapılmış durumda. Biz inşallah, bu şehri mamur hela getireceğiz. Bir şehirde merkezi yönetim yani hükumetle o şehrin belediye başkanı aynı zamanda şehrin içerisinde vali, ticaret sanayi odası, üniversite yönetimi ve diğer benzeri kuruluşlar ile uyum içerisinde çalışılırsa kolay mesafe alınır."

-"Erzurum anahtar şehirdir"

Erzurum'un Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınması için anahtar şehir olduğunu dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Erzurum'u kalkındırmadan Doğu Anadolu'yu kalkındıramayız. Önümüzdeki yılları bütün şehirlerin ortak kalkınma planı içerisinde özellikle DAP projeleriyle ilişkili halde geçireceğiz. Sadece hükümetin ve belediyelerin yaptığı çalışmalar şehri kalkındırmaya tek başına yetmiyor. İllaki şehrin, kendi içerisinde kalkınma dinamiğini yakalaması lazım. Bu konuda ticaret ve esnaf odalarının katkısı olacak. İnşallah yaz boyunca 2017'ye kadar şehrimiz için kalkınma planı hazırlayacağız. Biz Erzurum'a ait kalkınma ve şehircilik ile ilgili plan hazırlayacağız. Bu plan genel çerçeveyle hükümetin hedefleriyle örtüşmüş ama şehre özgün olacak. Bunun da Erzurum'un kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

Recep Akdağ, sağlık yatırımları açısından Erzurum'da geride kalan bir durum olmadığını, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatının 2017 yılında tamamlanacağını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iki gün önce ortak bir karar aldığını ifade den Akdağ, "Birkaç şehrimiz de bunun içerisinde, Erzurum da var. Sağlıklı kentler programı içerisinde şehri çok güzel biçimde geliştireceğiz. Hareketli ve daha sağlıklı yaşama, şişmanlıktan ve tütünden korunmaya yönelik ortamlar oluşturacağız. Sadece Erzurum'da değil üniversite içerisinde sağlıklı yaşanabilir alanlar getireceğiz." diye konuştu.

Akdağ, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen'e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber