'Evladım bakan olmuşsun ama cahal kalmışsın'

Meydandaki vatandaşların "espri anlatmasını" istemesi üzerine Yıldırım, 2007 genel seçimi öncesi seçim çalışmaları için geldiği Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı bir köydeki anısını anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Evladım bakan olmuşsun ama cahal kalmışsın'

Başbakan Binali Yıldırım, "Milletimizi, ülkemizi dünyanın sayılı ülkelerinin arasına sokmaya ahdettik, yemin ettik. Bu kadrolar sizin kardeşleriniz. Gece gündüz çalışacağız, durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, ülkemizi, güzel yurdumuzu Cumhuriyet'in 100. yılına, 2023'e emin adımlarla yükselen ay yıldızlı bayrağımızla taşıyacağız." dedi.

Refahiye Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Yıldırım, kardeşlerinin arasında olduğunu belirterek, bugünleri gösterdiği için Allah'a şükretti.

- "Bakan olmuşsun ama cahal kalmışsın"

Meydandaki vatandaşların "espri anlatmasını" istemesi üzerine Yıldırım, 2007 genel seçimi öncesi seçim çalışmaları için geldiği Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı bir köydeki anısını şu sözlerle anlattı:

"Tam köyün içine gireceğiz, bir teyze, nur yüzlü, yaşlı bir teyze panırın başında oturuyor, yanaştık dedik ki, yanımda da Sebahattin Bey var, milletvekillerimiz var, adaylarımız var. 'Teyze teyze bakan geldi bakan, ne diyeceksen de, ne istiyorsun.' Teyze döndü, şöyle yazmasından yüzünü çevirdi, 'Evladım hoş geldin, sefalar getirdin, ne deyim ki, yol dedik yaptınız, su dedük getirdiniz, televizyonumuz bilen var hemden 150 kanal çekiyor, buzdolabı bile var, hatta çamaşır makinamız var, her şeyimiz var Allah'a çok şükür. Emme, emme evladım bizim köyde ADSL çekmiyor.' Şimdi ben şöyle teyzemin yüzüne baktım, 'Teyze o ne, o ne ki teyze?' Bana baktı, toprakçuğa, 'Evladım bakan olmuşsun ama cahal kalmışsın. Allah bilir ki sen 'mesencır'ı (Messenger) bile bilmezsin.' İşi anladık, neyi anladık biliyor musun? Meğer ki teyzemin torunu İsviçre'de yaşıyormuş onunla görüntülü konuşmak için ta Erzincan'a gidiyormuş. Onun için ADSL çekmiyor diyor."

"Türkiye nereden nereye geldi" ifadesini kullanan Yıldırım, "Yolu olmayan, suyu olmayan Türkiye'den artık ADSL'i olsun isteyen bir Türkiye var. Bu Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibinin eseridir. Dedemiz Fatih İstanbul'u fethetmek için gemileri karadan yürüttü, onun torunları Tayyip Erdoğan ve arkadaşları trenleri ve arabaları denizin altından geçirdiler. Marmaray, şu anda 130 milyona hizmet verdi. Şimdi Marmaray'a kardeş geliyor, Avrasya Tüneli'ni de bu yıl sonu yine açacağız. Yavuz Sultan Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, İstanbul İzmir Otoyolu, dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? Türkiye'ye yakışır, bu millete yakışır." diye konuştu.

- "AK Parti ne derse yapar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2007 seçimlerinde Başbakanken Erzincan meydanında yaptığı bir konuşmaya ilişkin anısını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"En önde bir teyze dikkatlice dinliyor. Cumhurbaşkanımız, 'Ey Erzincanlılar biz iktidar olmadan kriz oldu, Türkiye'nin ekonomisi bitti, Merkez Bankası döviz miktarı eridi, 27 milyona düştü. 27 milyardan şimdi 115 milyara çıktı' deyince aşağıda teyze avaz avaz bağırdı, 'Deme evladım deme dadanırlar, dadanırlar, söyleme dadanırlar.' dedi."

Muhalefet partilerinin seçim zamanı vaat üstüne vaat verdiğini aktaran Yıldırım, "Bir elinize ayı, bir elinize güneşi vereceğim' diyor, bol keseden atıyorlar. Bir tanesi de, partinin biri seçim vaatlerinde 'Konya'ya hızlı tren yapacağım' diyor, meğersem Konya'ya hızlı treni biz yapalı iki sene olmuş, haberleri yok. Bunlar bol vaatleri verince benim rahmetli babamın, nur içinde yatsın, bir lafı var, o aklıma geldi, hemen lafı patlattım, 'Kaval elin yel Allah'ın, üfle babam üfle' ama AK Parti ne derse yapar, AK Parti sözünün eridir." ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetlerinin Türkiye'ye yaptığı hizmetleri anlatan Yıldırım, "Herşey Türkiye için, her şey hükümet için, her şey sizin için." dedi.

Yıldırım, "Bugün sizden aldığımız güçle ülkemiz, milletimiz için çok güzel işler yapacağız. Milletimizin yüzünü ağartacak işlere yine imza atacağız." diye konuştu.

Alanda toplanan vatandaşlara, "Bizim bir şarkımız var, onu birlikte söyleyelim mi?" diye seslenen Yıldırım, vatandaşlarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber