Cinayet davasında 3 hakimden hakimden 3 farklı karar

Cinayet davasını görüşen ağır ceza mahkemesinin 3 üyesi, farklı farklı karar verdi. Sonuç ne hakimleri, ne savcıyı ne de davanın taraflarını tatmin etti. Son sözü ise Yargıtay söyleyecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Haziran 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cinayet davasında 3 hakimden hakimden 3 farklı karar

İstanbul Büyükçekmece'de 3 yıl önce 34 yaşındaki M.G. isimli kadın, kocası A.Ş.G. tarafından evde başından vurulmuş olarak bulundu. Kocası tarafından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kadın hiç bir zaman konuşamadı. Başıyla yaptığı işaret davanın tek sanığının kocası olduğu süphesini doğurdu. Büyükçekmece Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 yıl hapis istemiyle yargılanan koca, her duruşmada suçlamayı kabul etmedi. Sanık koca, kapıyı kırarak girdiği evde kanlar içinde bulduğu eşini hastaneye yetiştirerek hayatını kurtardığını söyledi.

7 AY SONRA BİLİNCİ AÇILDI

Suç aletinin bir havalı tüfek olması, olayı daha da çıkmaza soktu. Çünkü ortada ne barut izi, ne de parmak izi vardı. Konuşma yeteneğini kaybeden kadının bilinci 7 ay sonra kısmen açıldı. Savcılık tarafından ifadesi alınan M.G, olayı hatırlayıp hatırlamadığı sorulduğunda kafa işaretiyle hatırlamadığını belirttti. Ancak genç kadın kendisine ateş edenin eşi olduğunu kafa işaretiyle anlattı. Savcı, sanık koca için 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis istedi. Yargılama sonucunda Mahkeme Başkanı Yakup Kukul, 'Delil yok beraat etsin' diyerek karara muhalefet şerhi koydu. Üye Hakim Ahmet Damar ise sanığın öldürmeye teşebbüs ettiğini belirtti. Diğer hakim ise 'öldürmeye teşebbüs ama pişmanlık var' dedi. 3 yıl süren yargılama sonunda tutuklu sanık, 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 7 yıl 28 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın da tatmin etmediği karara duruşma savcısı Nihat Erdem de itiraz etti. Savcı Erdem itiraz dilekçesinde, sanık hakkında 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan hüküm verilmesi gerektiğini belirtti. Dava Yargıtay'da ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber