Hendekler hainlerin sonu oldu

Lice'de öldürülen PKK'nın sözde alan sorumlusu Güney'den çıkan notlarda hakimiyetin güvenlik güçlerine geçtiği ve halkın korkusunun kalmadığı için teröristlere yardımı kestiği belirtildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Haziran 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hendekler hainlerin sonu oldu

Devrim TOSUNOĞLU

Başına 4 milyon lira ödül konulan PKK'ın Türkiye orta alan sorumlusu Ekrem Güney Lice kırsalında 23 terörist ile birlikte öldürüldü. Sözde orta saha (Erzurum, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş) ve kazılan hendeklerin sorumlusu Azad Sised kod adlı Ekrem Güney'in üzerinden çıkan notlar ve flaş bellek incelemeye alındı.

Birbirlerine girdiler

Sur'da istediklerini alamayan ve çareyi Lice kırsalına kaçmakta bulan Güney için, diğer alan sözde komutanların birbirleriyle tartıştıkları ortaya çıktı. Kendisinin eleştirilmesine kızan Güney diğer PKK'lıları Kandil'e şikayet etmiş. Ele geçirilen notlarda şehirden kaçma yenilgi olarak değerlendirilirken, şehirlere inemeyenler ise korkaklıkla adlandırılmış.

Zarar gördük

Güney noıtlarında"Bana yaşam şansı bırakmadılar. Güvenlik güçleri şehirlerdeki tüm hakimiyeti ele geçirdi. Halk bize neden destek vermiyor. Neden halk yanımızda yer almıyor. Bunun sebebi ortada. Bu barikatlar bize çok zarar verdi. Barikat ve hendek politikası yüzünden halkı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Kasaları kurudu

Kırsal alanda parasızlığın baş gösterdiği belirtilen notlarda 4 PKK'lı mali rapor hazırlamış. Bu raporlara göre kimlerden örgüte para aktarıldığı not edilmiş. Para kaynaklarının azaldığı yazılı notlarda "Artık para gelmiyor. Para gelmezse sıkıntıya gireceğiz. "deniliyor. Mali raporlarda PKK'nın çöküş noktasında olduğu ve devletin kontrolü ele geçirdiği not edilmiş. Örgüte finansal destek sağlamak zorunda kalan halkın yapılan operasyonlar sonrası artık bölücü örgütten korkmadığı ve mali destek sağlamadığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber