Geri Kabul'de gözler Bakanlar Kurulu'nda

Türkiye'den AB ülkelerine giren sığınmacıların iadesini içeren ve 1 Haziran'da yürürlüğe girmesi gereken Geri Kabul Anlaşması'nda Bakanlar Kurulu'nun nihai kararı bekleniyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geri Kabul'de gözler Bakanlar Kurulu'nda

Türkiye ile AB arasında 2013'te imzalanan ve TBMM'de 2014'te kabul edilen anlaşmanın geçen hafta çarşamba gününden itibaren yürürlüğe girmesi gerekiyordu. AB'den yetkililerin, Türkiye vatandaşları için vize muafiyetinin 1 Temmuz'da sağlanmayabileceğine yönelik mesajları üzerine Türkiye'nin de Geri Kabul Anlaşması'nı buzdolabına kaldırdığı iddiaları gündeme geldi. Bazı basın organlarında dün yayımlanan haberlerde, Türkiye'nin "idari tedbir" kararı alarak anlaşmayı uygulamaya koymadığı, bu kararı AB'ye ilettiği belirtildi.

HÜKÜMET KARARI BEKLENİYOR

Dışişleri kaynakları ise iç onayla ilgili hükümetin nihai tavrını henüz ortaya koymadığını vurguladılar. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması'nın üçüncü ülke vatandaşları bakımından geçerli olmasını teminen iç onay sürecinin tamamlanması için Resmi Gazete'de yayımlanan kararın uygulanmasının uygun bulunduğuna dair bir Bakanlar Kurulu kararının çıkması gerekiyor. Konuya ilişkin diğer detaylar ihtiyaç hasıl olduğunda Sayın Bakanımız tarafından açıklanacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Uğur ERGAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber