Ramazan'da bitmeyen 'tan yeri' tartışması

Ramazan geldi, vatandaşlar "Sahurda ezan bitene kadar yemek yenebilir mi?" diye sordu. Diyanet'in yanıtı ise "İmsak vakti ezanla değil, tan yerinin ağarmasıyla başlar" oldu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ramazan'da bitmeyen 'tan yeri' tartışması

Aykut YILMAZ

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte vatandaşlar, oruçla ilgili sorularına yanıt aramaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na iletilen sorulardan en çok tartışılanı yine sahurun bitişiyle ilgili oldu. Birçok vatandaş "Sahurda ezan bitene kadar yemek yenebilir mi?" diye sordu. Diyanet şu yanıtı verdi: "İmsak vakti ezan ile değil, tan yerinin ağarmasıyla başlar. Ezan okunsun okunmasın imsak vaktinin başlamasıyla yeme içmeye son verilmeli. Ezanın imsak vaktinden önce okunması, ezanla birlikte oruca başlamayı zorunlu kılmadığı gibi geç okunması halinde de yiyip içmek mubah olmaz."

'70 DAKİKA SONRA'

İlahiyatçı Abdülaziz Bayındır, "Cevap doğru ama vatandaşlar baksınlar ezan okunduğunda en küçük aydınlanma var mı? Sözü edilen aydınlanma, insanları oruca başlattıklarından 70 dakika sonra olur" diyerek vatandaşların imsaktan önce oruca başlatıldığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber