Ne özür var ne de polis

Gürcistan'da bir Türk okulunda okuyan Akaki Avaliani, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü kazanarak Eskişehir'e geldi. Avaliani, 2013 yılında Gezi Parkı gösterilerinin başladığı 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece bir doğum günü kutlamasına katıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ne özür var ne de polis

Gece arkadaşıyla evine dönerken, polisler tarafından kovalanan eylemcilerin arasına düştü. Avaliani, o anı ve sonrasını şöyle anlattı: "Eve gitmek için o caddeden geçmemiz gerekiyordu. Polis eylemcileri kovalıyordu. Biz polisler geçsin diye durduk. İnsanlar bizi geçti. Polis arkamdan gelip kafama vurdu. Beni eylemci sandılar. Arkadaşım, 'Durun, o Gürcü' diye bağırdı. Ancak dövmeye devam ettiler. Arkadaşım bir araba durdurup beni hastaneye götürdü. Kafamdan kan geliyordu."

'ARAYAN SORAN OLMADI'

Kafatası kırıldığı için halen sağ kolunu kullanamayan Avaliani, polislere üç yıldır dava açılmadığını söylüyor ve ekliyor: "Eylemlerle alakam yoktu. Buna rağmen kafama vurdular. Devlet adına kimse bana sahip çıkmadı. Üstelik görüntüleri kaybettiler. Polislere dava açılmaması, büyük haksızlık. Devlet kendi polisini koruyor. Üç sene geçtiği halde ortaya çıkarılamadı."

İsmail SAYMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber