DSİ Genel Müdürü, mühendislere verdiği sözü tutmayacak mı?

DSİ Genel Müdürlüğünün, mühendislere verdiği sözü tutmayacağı belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DSİ Genel Müdürü, mühendislere verdiği sözü tutmayacak mı?

Hatırlanacağı üzere, DSİ, 2015 yılında, 98 mühendis almak için ilana çıkmış daha sonra ilanı iptal etmişti.

Adayların talepleri üzerine, DSİ'nin nasıl personel alımı yapması gerektiğine dair bir haber yapış, DSİ de, memurlar.net'e gönderdiği açıklamada, söz konusu kadrolara merkezi KPSS tercihleriyle alım yapacağını açıklamıştı.

Memurlar.net'e gönderilen açıklamada, atama yapılması amacıyla gerekli bildirimin Devlet Personel Başkanlığına iletildiğibelirtilmekteydi.

Ancak bir kaç haftadır, Genel müdürlüğü arayan adaylara, DPB'ye kadro bildiriminin yapılmadığı, yönetmelik değişikliği yapılarak yine sözlü sınavla personel alımı yapılacağı yönünde açıklamalarda bulunulduğu iddia edilmektedir. Adaylar da sitemizden, büyük beklenti içine girdikleri bu alımla ilgili bir haber yapılmasını talep etmektedir.

Alımın merkezi KPSS tercihleriyle olmayacağı yönündeki iddiaların doğru olmayacağını ümit ediyoruz.

Zira, bir önceki açıklamasında, kadroları Devlet Personel Başkanlığına bildirdiklerini söyleyen bir Devlet kurumunun açık açık yalan söylediği durumu ortaya çıkacaktır.

98 kadro DSİ için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Ama torpilsiz bir şekilde kamuya girmek isteyen binlerce mühendis için çok anlam ifade etmektedir.

Mühendislik mezunu adaylar, İTÜ İnşaat fakültesi mezunu DSİ Genel Müdürü Sayın Ali Rıza Diniz'den bu konuda bir açıklama bekliyor.

Mühendis adaylarının tepkileri için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber