Kıdemde geri dönüş olmaz

Kıdem tazminatında fon kurulmasına yönelik teknik altyapının tamamlandığını açıklayan Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda da çok geriye gidiş olmayacağı görülmektedir" dedi. Soylu, fon uygulamasının hayata geçme sürecinde hem işveren hem de çalışan temsilcileriyle sosyal diyalog kurarak sonuca ulaşacaklarını vurguladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Haziran 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kıdemde geri dönüş olmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, mevcut kıdem tazminatı uygulaması yerine getirilmesi planlanan kıdem tazminatı fonu hakkında teknik altyapının tamamlandığını belirtti. Bakan Soylu, yeni kıdem tazminatı sürecine ilişkin, "Bugünden geriye gidiş konusunda ortaya konulan değerlendirmelerde de bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda da çok geriye gidiş olmayacağı görülmekte" dedi. Söz konusu süreci tüm paydaşlarla sosyal diyalog kurarak yürüteceklerini vurgulayan Soylu, "Çünkü kıdem tazminatının işveren, çalışan, kıdem tazminatını alamayan sessiz çoğunluk tarafı var. Kıdem tazminatını almış gibi gösterilenler var. Kıdem tazminatının sendika tarafı, hukuk, yargı tarafı var" diye konuştu.

KARARLILIK VE DİYALOG VURGUSU

Hükümetin kararlılığı ve sosyal diyalogla Türkiye'nin uzun zamandır beklediği kıdem tazminatı sorununu çözeceklerini anlatan Çalışma Bakanı Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Sendikalarımızın, bazı sanayi ve ticaret odalarımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin çalışmaları var. Tüm bunları sosyal diyalog ortamında ki biz bunu bugüne kadar hep böyle götürdük ve buna devam edeceğiz."

İŞ ARAYANLA İŞİN NİTELİĞİ FARKLI

İstanbul Fuar Merkezi'nde işverenlerle iş arayanları bir araya getiren İSKİF'2016 Fuarı'nın açılışında konuşan Soylu, bu fuarla 10 bin işgücü oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek, istihdam piyasası ile eğitim hayatının içiçe olacağı ortamları artıracaklarını anlattı. İŞKUR'un 2015 özel sektör açık iş pozisyonu gerçekleşmesine göre, iş arayanların niteliğiyle işlerin niteliğinin örtüşmediğini ifade eden Soylu, Türkiye'nin acilen bir istihdam araştırmaları ve politikaları merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi. Soylu, Avrupa'da iki örneği olan çalışma müzesinden Ankara'da yapmak istediklerini de aktardı.

İŞBAŞI EĞİTİMDE %75 İSTİHDAM

İşbaşı eğitim programlarının istihdama önemli katkısı olduğunu ve bunun süreceğini de ifade eden Soylu, işbaşı eğitim programlarına katılanların %75'inin istihdam edildiğini kaydetti. Bu proje için şu ana kadar 1,8 milyar TL'lik kaynak kullandığını belirtiliyor. Soylu ayrıca, sektörel istihdam destekleme programını pilot bölge olarak Muş'ta tekstik sektöründe başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Sanayi tercihte geride kalıyor

İSKİF'2016 Fuarı açılışında konuşan İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, bu etkinlikle hem gençlere hem de işsizlere ulaşmak istediklerini belirtti. Açılışta söz alan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ise, gençlerin kariyerlerini daha verimli ve etkili planlamasının, sanayiciler açısından önem taşıdığına dikkati çekerek, "Ne yazık ki sanayicilik, gençlerin kariyer tercihleri içinde kamu ve hizmet sektörlerinin gerisinde kalıyor" dedi.

İşverenle iş arayan İSKİF'2016'da

Türkiye'nin en büyük insan kaynakları buluşması olan "İSKİF'2016 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı", Türk ekonomisinde etkin rol oynayan önemli firmalarını bir araya getirdi. Bankacılık, medya, hizmet, perakende, sağlık, inşaat, tekstil, ev tekstili, otomotiv, finans, telekomünikasyon, emlak, havacılık, beyaz eşya, akaryakıt gibi sektörlerden lider firmaların yer aldığı İSKİF'2016 Fuarında, ziyaretçiler aracı olmadan ekonominin etkin firmaları ile iş görüşmesi yapıyor. 11 Haziran'a kadar sürecek fuarın açılışına İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İTO Başkan Vekili Hasan Erkesim de katıldı.

Erdi Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber