Halk Bankası: Kimlik numarası olmayanlara da maaşları ödeniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Bankası, kimlik numarası olmayanların maaşlarının bloke edilmediğini bildirdi.

Halk Bankasından yapılan açıklamada, ''Emekli maaşlarının ödenmesi için T.C kimlik numarası isteniyor'' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yıllardır gönül bağı kurularak büyük bir hassasiyetle emeklilere hizmet sunulduğunun kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

''T.C kimlik numarası olmadığı için emekli hesabının bloke edildiği, iddiası gerçeğe aykırı olduğu gibi sistemimizde böyle bir uyarı mesajı da yoktur.

1 Kasım 2006 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetinde bulunan vatandaşların kimlik numaralarının, vergi kimlik numarası olarak kullanılmaya başlanacağı hükmü kapsamında Halk Bankası da bütün müşterilerine, ATM ekranlarından T.C kimlik numarasının bankaya bildirilmesi konusunda bilgi ve uyarı mesajı iletiyor ve herhangi bir bloke veya kontrol olmadan işlemlere devam ediliyor. Ayrıca, bu çalışmalar sırasında herhangi bir aksaklık olmaması için emekli maaş hesapları özellikle ayrı tutuluyor ve bilgi noksanlığı nedeniyle hesapların sistem tarafından bloke edilmesi kesinlikle önleniyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber