PKK'lılar ile 2009'dan beri görüşülüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun televizyon programında kullandığı bir sözü kastederek, PKK'lı hasta mahkumlarla görüşülmesine yönelik yaptığı eleştirilere karşın, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun 2009'dan bu yana PKK'lı hükümlülerle görüştüğü ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'lılar ile 2009'dan beri görüşülüyor

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Komisyon raporlarına yansıyan bilgilere göre PKK'lı hükümlülerle ilk görüşme Nisan 2009'da muş cezaevi'nde gerçekleşti. Bu ziyarette komisyon adına, Ak Partili Murat Yıldırım, Mithat Ekici, Fatih Arıkan, MHP'li Gürcan Dağdaş ve CHP'li Malik Ecder Özdemir yer aldı. Aynı yıl Van Cezaevi ziyaretinde de PKK'lı hükümlülerle görüşüldüğü rapora yansıdı. Yine 24. dönemde Kırıkkale Cezaevi raporunda PKK'lı hükümlülerle görüşme kayıt altına alındı.

TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu üyesi CHP'li Veli Ağbaba, Ak Parti'li üye Mehmet Metiner'in cezaevleri ziyaretlerine yönelik açıklamasının doğru olduğunu belirterek, "Metiner ilk kez doğru söylüyor. Alt komisyon olarak cezaevlerine gittik, ayrım yapmadık.

Son olarak nisanda komisyon olarak Metiner'le birlikte Tekirdağ Cezaevi'nde ismini bile bilmediğimiz en az 100 mahkumu ziyaret ettik. Bu suç ise onlar da bu suçu işlemiştir. Cezaevi alt komisyonunun görevi bu. Bizim terör örgütlerine bakışımız belli" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber