Osmaniye'deki kazada şoför 'tam kusurlu' çıktı

İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden öğrenci, öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesinde 'aşırı hız' ve 'kural ihlali' olduğu belirlendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Haziran 2016 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'deki kazada şoför 'tam kusurlu' çıktı

Sorel DAĞISTANLI/İSTANBUL

Osmaniye'de 7'si ilkokul öğrencisi 15 kişinin can verdiği okul gezisi faciasından, yine 'aşırı hız' ve 'kural ihlali' çıktı. 26 kişinin de yaralandığı olayla ilgili jandarma tarafından hazırlanan kaza raporu, soru işaretlerine ışık tutuyor.

HABERTÜRK'ün ulaştığı raporda, 31 KLY 69 plakalı midibüsün şoförü Feruşan Eşen'in dörtlü kavşağa geldiği sırada, yasak olmasına rağmen araçların geçişini bekleyen çekiciyi solladığı ve karşı şeride geçtiği belirtildi.

Bu sırada kendi şeridinde ilerleyen Cengiz Ercan idaresindeki otomobille karşı karşıya gelen midibüsün çarpışmanın ardından korkulukları devirerek DSİ'ye ait sulama kanalına düştüğü ifade edildi.

'GEÇİŞ HAKKI TANIMAMA...'

5 Haziran'da meydana gelen faciayla ilgili raporda midibüs şoförü Feruşan Eşen'in; geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek, kavşaklara yaklaşırken kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamamak, geçiş hakkı olan araçlara geçiş hakkını vermemek ve araçların hızlarını kavşaklara yaklaşırken azaltmamak suçlarını işlediği belirtildi.

Bu nedenle kazada hayatını kaybeden Feruşan Eşen 1'inci derecede kusurlu bulundu. Midibüsün su kanalına düşmeden önce çarpıştığı aracın sürücüsü Cengiz Ercan da, kavşakta hızını azaltmadığı gerekçesiyle 2'nci derece kusurlu görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber