Tongüç: Bu faiz belasından kurtulmadığımız sürece...

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç: - "Bu faiz belasından kurtulmadığımız sürece, bu milletin boğazından helal lokma girmesi için gerekli düzenlemeyi yapmadığımız sürece bu milletin kafasını yastığa rahat koyamayacağını biliyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2016 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tongüç: Bu faiz belasından kurtulmadığımız sürece...

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Bu faiz belasından kurtulmadığımız sürece, bu milletin boğazından helal lokma girmesi için gerekli düzenlemeyi yapmadığımız sürece bu milletin kafasını yastığa rahat koyamayacağını biliyoruz." dedi.

Tongüç, partisinin İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de, bölgede ve dünyada önemli olayların yaşandığını söyledi.

Türkiye'de bugün 3 temel konuda ciddi sıkıntı bulunduğunu, ahlaki ve manevi tahribat konusunda, evlatların artık söz dinleyemeyeceği bir noktaya gelindiğini ifade eden Tongüç, şöyle konuştu:

"Televizyon, internet ve telefon üzerinden yaşanan travmaların, sıkıntıların, artık anne ve babaların bile kontrol edemeyeceği bir noktaya doğru sürüklendiğini görüyoruz. Bir taraftan 'manevi hamleler yapıyoruz' lafları arasında, öbür tarafta elimizdeki verilere baktığımızda bu tahribatın içten içe aileyi çökertip yok edecek derecede ciddi olarak devam ettiğini görüyoruz. Onun için 45-50 yıl önce söylediğimiz gibi tekrar söylüyoruz; Önce ahlak ve maneviyat olmadan bu milleti bir ve beraber ayakta tutamayız."

Faizci bir ekonomik düzenin ülkeyi kasıp kavurduğunu öne süren Tongüç, "Bu faiz belasından kurtulmadığımız sürece, bu milletin boğazından helal lokma girmesi için gerekli düzenlemeyi yapmadığımız sürece bu milletin kafasını yastığa rahat koyamayacağını biliyoruz." ifadesini kullandı.

Anadolu coğrafyasının tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen bir ülke olduğunu belirten Tongüç, "Bütün iddialı olmamız gereken ürünlerde maalesef ithalatın ülkede ciddi boyutlara geldiğini görüyoruz." diye konuştu.

Tongüç'ün konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber