'Fındık ve çay' daire başkanlığı kurulacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bakanlığın bazı birimlerinin yapılanmasına yönelik mevzuat çalışmalarının devam etmekte olduğunu, fındık ve çaya yönelik bir daire başkanlığının kurulmasının planlandığını bildirdi.

MERİÇ TAFOLAR Ankara
Çelik, "Fındık sektörüne yönelik, üretim, tüketim, piyasa durumu, dış ticaret, fiyat değişimleri gibi tüm unsurlar takip edilmekte ve ilgili tüm birimlerle işbiliği içinde ortak çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Çelik, şunları kaydetti: "Bakanlığımızca fındık sektörüne yönelik, üretim, tüketim, piyasa durumu, dış ticaret, fiyat değişimleri gibi tüm unsurlar takip edilmekte ve ilgili tüm birimlerle işbirliği içinde ortak çalışmalar yürütülmektedir. Bakanlığımızın bazı birimlerinin yeniden yapılanmasına yönelik mevzuat çalışmaları devam etmekte olup, fındık ve çaya yönelik bir daire başkanlığının kurulması bu çalışma kapsamında değerlendirilmektedir."
Destek haziranda
Faruk Çelik, "Fındıkta alan bazlı gelir desteği uygulamasına 2015 yılı ürünü için de devam edilecek dekar başına 170 TL verilecek. Destek ödemesinin 2016 yılı hazirannda yapılması planlanıyor" dedi.