Erdoğan: Vergi iade, 2007 yılında yapacağımız devrimlerden sadece birisi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK'in, DPT'nin ve devletin diğer kurumlarının açıkladığı rakamların, bazı çevreler ve kişilerce hafife alındığını ifade ederek, ''Kusura bakma, o zaman demek ki hafifin ta kendisi sensin'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, enflasyon rakamlarına da değindi.

Kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksinin yüzde 1.29, Üretici Fiyat Endeksinin ise yüzde 0.29 oranında gerilediğini anımsatan Erdoğan, yıllık enflasyonun da Kasım ayı itibariyle yüzde 9.86 olduğunu kaydetti.

Erdoğan, hedeflerinin daha düşük enflasyon rakamları olduğunu, ancak Mayıs ve Haziran krizlerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bazı çevreler bundan bayağı sevinç duydu. Zil takıp oynayanlar oldu, bunları gördük. Bundan etkilenen ülkemizdi, insanımızdı. Onlar üzüntülerini dile getirmesi gerekirken, seviniyorlar. 'Biz demedik mi, söylememiş miydik?, Bak nasıl dediklerimiz çıkıyor...' Peki şimdi buna ne diyeceksin?

'Olumlu ne gelişirse, ne olursa ona nasıl bir kulp takarız...' Bir tanesi de şunu söylüyor: Bu devlet kurumlarının açıkladığı rakamlarla ilgili olarak, 'Siz o rakamlara bakmayın' diyor. Devletin açıkladığı rakama bakılmayacak, beyefendinin kendi tanıtım medya grubunun açıkladığı rakama bakılacak ya da işbirliği yaptığı, çalıştığı kuruluşunun yaptığı açıklamaya bakılacak.

Her şeyin bir ciddiyeti vardır, unutmayalım, siyasetin de bir ciddiyeti vardır. Bu ciddiyet, özellikle burada yatar. Buradan çıkan ses, önemli bir sestir. TÜİK bir açıklama yapacak, sen onu hafife alacaksın, ülkenin bu noktadaki diğer kurumları, DPT açıklama yapacak, sen bunu hafife alacaksın; kusura bakma da o zaman demek ki hafifin ta kendisi sensin.''

-2007 YILINDAKİ DEVRİM REFORMLARI-

Başbakan Erdoğan, beklentileri doğrultusunda Aralık ayında da enflasyonun düşük çıkması durumunda, enflasyonu bu yıl tek haneli rakamda tutmuş olacaklarını söyledi.

2007 yılının, ülkede her kesimi doğrudan ilgilendiren devrim niteliğindeki reformların uygulamaya başlanacağı bir yıl olacağını ifade eden Erdoğan, bu reformlardan bir tanesinin, vergi iadesinde yaptıkları düzenleme olduğunu bildirdi.

Erdoğan, emekliler için eziyet haline gelen zarf doldurma ve kuyrukta beklemeye 2007'de son vereceklerini, buna karşılık emekli aylıklarına, daha önce yüzde 4'ü geçmeyen vergi iadesi aldıkları halde, yüzde 5 otomatik bir artış sağladıklarını kaydetti.

Erdoğan, bu düzenlemeyle, fiş yazma, hesaplama, kuyrukta bekleme, zarfı teslim etme, iadeyi alma gibi zahmetleri de ortadan kaldırdıklarını bildirdi.

''Ücretlilerimiz için de asgari ücretin yarısından başlamak üzere, vergi dışı bırakılmasına ilişkin uygulamayı da 2007'de başlatıyoruz'' diyen Erdoğan, ücretlilerin de fiş eziyetinden kurtulacaklarını belirtti.

-''KAYITDIŞI İLE MÜCADELE, MİLLİ MESELE OLMALI''-

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birileri Hükümetin her yaptığı reforma, elde ettiği her başarıya, her sevindirici gelişmeye gölge düşürmek gayreti içerisindedir. Biz, emeklilerimiz, çalışanlarımız için eziyet haline gelen vergi iade sistemini yeniden düzenliyoruz. Birileri çıkıp, bunun kayıtdışını artıracağını iddia ediyor. Oysa işin aslına birazcık vakıf olsalar, bu uygulamanın, tam tersine kayıtdışı ile mücadele anlamına geleceğini görecekler.

2007 bütçesi konuşulurken, bu hususun daha çok konuşulmasını, kamuoyunun bu konuya daha çok eğilmesini istiyoruz. 4 yıldır vergi ve sosyal güvenlik sistemi ile diğer alanlarda gerçekleştirilen reformların, kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınması yolunda devasa adımlar oldu.

Kayıtdışı ile mücadele, hepimizin milli meselesi olmalı. Kayıtdışılık, her şeyden önce kayıt içindeki vatandaşlarımızın haklarının gasp edilmesidir. İnanıyorum ki bu son düzenlemeyle, vatandaşlarımız zoraki değil, gönüllü olarak fiş almaya ve vermeye daha fazla hassasiyet göstereceklerdir.''

Başbakan Erdoğan, bürokrasiyi azalttıkça, çalışanlar ve emekliler üzerindeki gereksiz yükleri kaldırdıkça, refahı kademe kademe artırdıkça; kazançlardan vergi verme konusundaki duyarlılığın da o derece artacağını kaydetti.

Konuşması sırasında bir partili, Başbakan Erdoğan'a, ''Allah sizi başımızdan eksik etmesin'' diye bağırdı.

Konuşmasının ardından bir çok partili, Erdoğan'a çiçek ve çeşitli hediyeler sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber