DGS adaylarının takvim mağduriyeti çözülmeli

YÖK ve Anadolu Üniversitesi'nin basiretsizliğini, binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi çekmek zorunda değildir !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Haziran 2016 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DGS adaylarının takvim mağduriyeti çözülmeli

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, 4-5 Haziran 2016 günü bahar dönemi dönem sonu sınavına girmişlerdir. Sınavın yapılmasından sonra sınav sorularına itiraz süreci başlamış ve bu süreç 10.06.2016 tarihi itibariyle de sonlandırılmıştır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda Dikey Geçiş Sınavlarına Başvuru süreleri gösterilmiş ve bu süreler 31.05.2016 ile 13.06.2016 tarihleri olarak belirtilmiştir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından, 4-5 Haziran 2016 günleri yapılan bahar dönemi dönem sonu sınavının sonuçları açıklanmadığından Dikey Geçiş Sınavına binlerce öğrenci başvuramamıştır.

Anadolu Üniversitesi ve YÖK'ün basiretsizce hazırlamış oldukları sınav takvim planı, DGS'ye başvuruda bulunacak olup da Anadolu Üniversitesi tarafından sınav sonuçları açıklanmadığından dolayı, DGS'ye başvuramayan öğrencilerin mağduriyetine neden olmuştur. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri mağdur olmuşlardır. Tek dersten sınava girmeyip de mezun olacağı şüpheli olan;ama sınav sonuçları açıklanmadığı için mezun olacağından emin olamayan binlerce öğrencinin DGS'ye başvurma hakkı ellerinden alınmıştır. Burada sorun olan husus: Anadolu Üniversitesi ile YÖK'ün sınav takviminin uyuşmazlığı olmuştur. Anadolu Üniversitesi ve YÖK sınav takvimini yaparken sınav tarihlerinin ve sınav başvuru günlerinin başka kurumların sınavları ile çakışmamasına, dini ve resmi günlere denk gelmemesine özen göstermelidir.

YÖK İLE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BU GİBİ SINAV KONULARINDA İSTİRAŞE YAPMALIDIR.

DGS'nin son başvuru günü olan 13.06.2016 itibariyle, Anadolu Üniversitesi tarafından bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçları açıklanmadığı için, binlerce kişi DGS'ye başvuruda bulunamamıştır. Gerek Anadolu Üniversitesi sınav takvimini hazırlarken, gerekse YÖK sınav takvimini hazırlarken sınav takvimlerinin bir birleri ile çakışmamasına dikkat etmeleri, adayların mağduriyetlerini önleyecektir.

DGS'ye başvuracak olan;ama Anadolu Üniversitesi'nin sınav sonuçlarını açıklamadığından dolayı, DGS'ye başvuramayan adayların mağduriyetlerini gündeme getirmiştik. Haberin yayımından sonra Anadolu Üniversitesi tarafından sınav sonuçları açıklanmamıştır.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK DGS'YE BAŞVURU HAKKI VERİLMELİDİR.

Yazımızda mezun olacağı; sınav sonuçlarının açıklanmasına bağlı olan kişilerin durumu irdelenmiştir, bazı öğrenciler üç dersin sınavını vermişlerdir, hangisinden geçtiği, hangisinden kaldığı sınav sonuçları açıklandıktan sonra belli olacaktır, dolaysıyla yazıyı okuyanlar "mezun durumunda olanlar zaten DGS'ye başvuruyor" gibi yorumda bulunabilirler;ama mezun olup olmayacağı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin sınav sonuçlarını açıklanmasına bağlı olan öğrenciler, DGS'ye başvuruda bulunamamışlardır.

DGS'ye son başvuru tarihi olan 13.06.2016 günü itibariyle, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde öğrenci olup da mezun olup olmadığını bilemeyen ve bu durumdan ötürü DGS'ye başvuramayan kişilere, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları açıklandıktan sonra DGS'ye başvuruda bulunmalarına yönelik başvuru hakkı verilmesi hak kayıplarının minimize edilmesine yönelik yararlı olacaktır. Bu durumda başvuru hakkının kötüye kullanımının önlenmesi için sadece Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olup da bu yıl mezun olan kişilere bu hak verilmesi hakkın kötüye kullanımını önleyecektir.

Konun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli düzenlemelerin yapılması dileğiyle.

ÇOTANAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber