Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük, Trabzon, Rize, Hopa çevreleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2016 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve güneybatıdan, öğle saatlerinden sonra batısı kuzeybatıdan zamanla geneli kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Güney Ege'nin güneyi ile Batı Akdeniz'in batısında kuzeybatı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük, Trabzon, Rize, Hopa çevreleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı v.b ) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; Güney Ege'nin güneyi ile Batı Akdeniz'in batısında kuzeybatı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması v.b) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber