Çömez'den Erdoğan'a emekli mektubu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e gönderdiği, ?Ekonomik gidişten kaygılıyım? mektubunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bir mektup göndererek, 1 Ocak'tan itibaren Bağ-Kur kapsamında iş yapan emeklilerin ödeyeceği primleri artıran yasada değişiklik istedi.

Turhan Çömez, Başbakan Erdoğan'a mektubunda, 1 Ocak'tan itibaren emekli olduğu halde Bağ-Kur kapsamında iş yapanlardan kesilen sosyal güvenlik destek priminin yüzde 10'dan yüzde 33.5'e çıkacağını hatırlattı. Bu durumda olan emeklilerin ya emekli aylığı almaktan vazgeçip, işyerlerini çalıştırmaya ve normal prim ödemeye devam etmek ya da aylıklarını kesintisiz olarak almaya devam edip, her ay asgari ücretin en az yüzde 33.5'i, bazı işkollarında yüzde 39'u kadar prim ödemek zorunda kalacaklarını kaydeden Çömez, şöyle dedi:

?ZATIALİNİZE İLETİYORUM: EMEKLİ SEÇMENİM RAHATSIZ?

?Türkiye'de bugün itibarı ile, 7.8 milyon emekli var. Bunlardan belki de yüz binlercesi, emekli maaşları yetmediği için esnaf ve sanatkarlık yapıyor. Dolayısı ile, çok sayıda vatandaşımız bu yasadan ciddi manada etkilenecek. Yasanın, genç nüfusa iş alanı açmak ya da daha doğru bir tanımla gençlerin önünü açmak gibi bir amacı da var şüphesiz. Ancak, uygulamaya kademesiz ve kati bir şekilde geçilmesi pek çok esnaf ve sanatkârı zorda bırakabilecek ve belki de belli bir dönem istihdam sorunu da oluşturabilecektir. Seçim bölgemde pek çok esnaf, bu durumdan ciddi manada şikayetçidir. Uygulama başlamadan, bu kanunu yeniden değerlendirmek, belki de kademeli bir geçiş dönemi ile başlamak daha doğru olabilir. Yasanın etkileyeceği önemli bir kesimin ilettiği bu şikayeti, zatıalinize iletmenin uygun olacağını düşündüm.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber