Türk kartlı ödeme sistemine ödül

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Sertaç Özinal'in, chip pin uygulamasından dolayı İtalya'da düzenlenen ?ID World? adlı uluslararası konferansta ödül aldığı bildirildi.

BKM'den yapılan açıklamada, ürün çeşitliliği, teknik altyapısı, güvenlik sistemleri ve chip pin uygulamasına geçiş süreci ile yabancı finans çevrelerinin ilgiyle izledikleri Türk kartlı ödeme sektörünün, geçtiğimiz aylarda Paris'te düzenlenen Avrupa Finansal Yönetim ve Pazarlama Birliği (EFMA) konferansından sonra, İtalya'nın Milano kentinde gerçekleştirilen kimlik bilgilerine dair ID Dünya Konferansında da övgüyle karşılandığı ve ödüllendirildiği kaydedildi.

Konferans çerçevesinde, farklı alanlarda son bir yıl içinde liderlik, yaratıcılık ve yenilikçilik konusunda büyük başarılara ulaşmış üç farklı kurum yöneticisine verilen ?ID people? ödülünden birini Sertaç Özinal'in aldığı belirtildi.

Bu yılki ödülleri chip pin operasyonundaki başarı süreciyle Özinal'in yanı sıra uzay mekikleri için geliştirdiği zeki üretim zinciri projesiyle NASA Uzay Uçuş Merkezinin Bağımsız Araştırma ve Geliştirme Programı Yöneticisi Fred Schramm, elektronik pasaport uygulamasıyla Hong Kong Özel Yönetim Bölgesinin Göçmen Departmanı Yöneticisi Raymond Wong'ın aldığı bildirildi.

ID World Başkanı Sophie B. De La Giroday, Özinal'in, chip pin sürecinde hızlı ve başarılı bir geçiş gerçekleştirmesinden dolayı Türk kartlı ödeme sektörü adına bu ödülü kazandığını vurguladı.

KART SAHTECİLİĞİ VE DOLANDIRICILIĞINDA YÜZDE 52'LİK GERİLEME

BKM Genel Müdürü Özinal da yabancı iş dünyasının Türk kartlı ödeme sistemleri sektörünü büyük bir ilgiyle izlediğini ve her platformda övgüyle karşıladıklarını dile getirerek, chip pin sürecindeki geçiş operasyonu ile kısa bir süre önce Paris'te düzenlenen EFMA Konferansında da uluslararası bankacılar tarafından övgüyle karşılandıklarını hatırlattı.

Chip pin sürecinin başarıyla devam ettiğini kaydeden Özinal, tüm bankaların altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ve uygulama başlangıcından bu yana geçen 7 aylık süreç sonunda şifreli işlem oranının toplam işlemler oranına göre yüzde 48'e ulaştığını aktardı.

Özinal, uygulamaya geçilen 7 aylık süreçte kredi kartı sahteciliği ve dolandırıcılığında yüzde 52'lik düşüş yaşandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber