Bakan Koç: 'Uykucu' desinler, 'uyanık ' demesinler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Eski politikacılarımızdan biri olsa, bizim yaptıklarımızın onda biriyle 3 seçim kazanırdı" dedi.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran'ı ziyaretinin ardından Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı makamında ziyaret eden Koç, ardından AK Parti İl Başkanlığı binasına geçerek, burada partililerle basına kapalı olarak görüştü.

Koç daha sonra Aksaray Müzesi'nin yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar birçok iş yaptıklarını, ancak bunları yeterince anlatamadıklarını belirtti.

Yaptıklarını anlatamamanın, adeta kendilerinin kaderi olduğunu ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Bunun en güzel misali de benim. Eski politikacılarımızdan biri olsa bizim yaptıklarımızın onda biriyle 3 seçim kazanırdı. Onlar habbeyi, yani damlayı kubbe gibi göstermeyi beceriyorlar. Biz de bir beceriksizlik var herhalde... Kubbeyi habbe gibi göstermeyi bile beceremiyoruz. Onlardan en önemlisi de benim. (Uyuyor uyuyor) dediler. Bakan olduktan sonra, son pazar gününe kadar hayatımda 1 gün bile 4 saatten fazla uyumadım. İlk defa pazartesiden beri 6 saatten fazla uyku uyuyorum. Ben uykucuysam siz nesiniz? Ama 'uykucu' desinler, uyanık demesinler, razıyım. Uyanık deyip de başka manalar çıkarırlar, ondan korkuyorum." Koç, Kapadokya'nın bölge ve ülke turizmi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Kapadokya lafı aslında bilindiği gibi Yunancadan değil Farsçadan gelmektedir. Benim de çok beğendiğim güzel atların diyarı... Bu güzel atları da yetiştireceğiz, bunları yönetecek binicileri de yetiştireceğiz. Yani Kapadokya ve Ihlara Vadisi ile Aksaray, kültür turizminin gerçek bir destinasyonu olacak.

Ihlara Vadisi 2007'de en büyük hedeflerimizden biri olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin gerçekten medeniyetler beşiği olduğunu dile getiren Koç, kendilerinin turizm ve antik eserlere karşı olduklarının iddia edildiğini, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

-"UYUMA FARKI..."

Koç, ülkede 93 müze müdürlüğü ve bunlara bağlı 92 birimin bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bunların yanı sıra 99 adet de özel müze var. Bu özel müzelerin yüzde 75'i iktidarımız döneminde kurulmuştur. 3 milyon civarında tarihi eserin bulunduğu müzelerle birlikte ören yerlerini ilk 9 ayda 13 milyon kişi ziyaret etmiştir. Bu çok az rakamdır. Hem kendi insanımızı hem de yabancıları ören yerleri ve müzelerde gezdiremiyoruz. Bu eksikliği bir an önce gidermek gerekir. Müzeler eleman açısından da hala sıkıntılı. 1998-2005 yılları arasında Bakanlığa 58 arkeolog, 67 müze araştırmacısı olarak 125 uzman alınmış. Son 1 yılda Bakanlığımıza ve müzelere arkeolog, müze araştırmacısı, uzman yardımcısı, bekçi, güvenlik ve koruma görevlisi olarak 560 eleman aldık. 8 yılda 125, 1 yılda 560...

Bizim farkımız bu, uyuma farkı bu..." Koç, daha sonra Aksaray Valisi Sebati Buyuran, AK Parti Aksaray milletvekili Ali Rıza Alaboyun ile birlikte 2001'de yapımına başlanan ve kısa süre önce tamamlanan Aksaray Müze binasının açılışını gerçekleştirdi.

Koç, daha sonra müzeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber