Ucuza uçmanın yeni yolu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanlığı, yolcu trafiği az olan hava alanlarının düşük maliyetli yolcu taşımacılığına tahsis edilmesini öngören ?Ekonomik Havaalanı Projesi? üzerinde çalışıyor. Projenin ilk etapta Bursa, Isparta, Nevşehir'de uygulanması planlanıyor.

Projenin ilk etapta Bursa Yenişehir Havaalanı, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, Nevşehir Kapadokya Havalimanı, GAP Uluslararası Havalimanı'nda uygulanması planlanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Genel Müdürlük, düşük maliyetli hava yollarına düşük maliyetli hava alanı sağlayacak ?Ekonomik Havaalanı Projesi? için çalışmalara başladı.

Proje'nin hayata geçirilmesiyle, Türkiye'nin, yolcuların daha ekonomik seyahat edebilmelerine imkan sağlayan düşük maliyetli yolcu taşımacılığı modeli uygulayan dünyadaki örnek ülkelerden biri haline gelmesi öngörülüyor.

Yoğun yolcu trafiğine sahip havalimanlarının yakınında bulunan ve yolcu trafiği az olan hava alanlarının düşük maliyetli yolcu taşımacılığına tahsis edilmesini içeren Ekonomik Havaalanı Projesi'nin, ilk etapta Bursa Yenişehir Havaalanı, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, Nevşehir Kapadokya Havalimanı, GAP Uluslararası Havalimanı'nda uygulanması planlanıyor.

Proje, tüm illere hava yolu ile yolcu taşınmasına imkanı tanıyacak ve hava alanlarının daha etkin kullanılmasını sağlayacak. Projenin ayrıca, düşük maliyetli seyahat olanağı sayesinde turist sayısının artmasına da önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber