Kayıtlı yüksek lisans öğrencileri, azami sürelere tabi olacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Haziran 2016 11:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kayıtlı yüksek lisans öğrencileri, azami sürelere tabi olacak

Bilindiği üzere, "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmelikle Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ile Doktora için belirlenen azami sürelerde eğitimlerini tamamlayamayan öğrencilerin yükseköğretim kurumlarından ilişiklerinin kesilmesi hüküm altına alındı.

Diğer taraftan, bahsi geçen yönetmelik yürürlüğe girmeden önce yükseköğretim kurumlarına kayıtlı olan lisansüstü öğrencilerin belirlenen azami sürelerden etkilenip etkilenmeyeceği hakkında herkesin kafasında soru işaretleri oluşmuştu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 13 Haziran 2016 tarihinde üniversitelere gönderilen yazıda; Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin Geçici 1 inci maddesi gereği halen kayıtlı olan öğrenciler için daha önce aldıkları süreler dikkate alınmadan yönetmelikte belirlenen azami süreler yeniden başladığı ve azami sürelerin başlangıç tarihinin ise 2016-2017 akademik yılı güz yarıyılı olarak dikkate alınması gerektiği tüm üniversitelere bildirilmiştir.

İŞTE YÖK TARAFINDAN ÜNİVERSİTELERE GÖNDERİLEN YAZI :

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber