Memur emeklisine enflasyon zammı müjdesi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığına tabi emeklilerin, 2007 yılı Ocak ayında bir önceki 6 aylık kümülatif enflasyon kadar artış alacağı, ayrıca Bakanlar Kurulunca alınacak kararla memura verilecek enflasyon farkı kadar ilave artış yapılacağı bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2006 yılının ilk 6 ayında memur ve memur emeklilerine verilen maaş ve aylık artışının üzerinde oluşan enflasyon farkının maaş ve aylıklara yansıtıldığı hatırlatılarak, yine Sosyal Güvenlik Kurumunun 2007 yılının bütçesini oluştururken 2006 yılının ikinci 6 ayında oluşacak enflasyon farkının memur emekli aylıklarına yansıtılacağının dikkate alındığı belirtildi.

Açıklamada, önümüzdeki yıla ilişkin olarak da şunlar kaydedildi:

'''5510 sayılı kanunla 2007 yılı Ocak ayında Emekli Sandığına tabi emekliler bir önceki 6 aylık kümülatif enflasyon kadar artış alacak, ayrıca Bakanlar Kurulunca alınacak kararla memura verilecek enflasyon farkı kadar ilave artış yapılacaktır. Böylece memur emeklilerinin maaşları enflasyon oranının üzerinde artırılmış olacaktır. Bu nedenle memur emeklilerinin enflasyona yenik düşeceği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber