Belediye Başkanı: Milletsiz milliyetçilik yapılmaz

İZMİR'in Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "19 Haziran bizim için yok hükmündedir" dediği kongreye gideceğini açıkladı. Acar, delegeleri de o kongreye davet ederek, "Millete rağmen siyaset, milletsiz milliyetçilik yapılmaz" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2016 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye Başkanı: Milletsiz milliyetçilik yapılmaz

İzmir'de Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "19 Haziran bizim için yok hükmündedir" dediği bir ortamda, tepki bayrağı açtı. Acar, yaptığı yazılı açıklamada 19 Haziran kongresine gideceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ben sizi sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye,hile, rüşvet ile çiğnenen çiğnetilen hukuk düzenlerine, ahlaktan mahrum bir medeniyete çağırmıyorum.

Ben sizi yoksullukla savaşa, adaletle yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısacası Hak yolu, Hakikat yolu, Allah yoluna çağırıyorum. Hareketin adını isteyenlere açıkça ilan ediyorum. Yeniden maneviyata dönüş. Türk milletinin makus talihini tersine çevirmek, Milliyetçi Hareketi iktidar yapmak ve Türkiye'yi içine sokulduğu cendereden kurtarmak adına bir yeni davet yapıyorum. Hak yolu hakikat yolu kısacası Allah yoluna çağırıyorum. Adında milliyetçi ve hareket olan bir partinin ilanihaye bu değerlerden uzak tutulmasına isyan için bu daveti yapıyorum."

MEHMET AKİF'TEN SÖZLER

Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, sözlerini Şair Mehmet Akif'in dizeleriyle şöyle sürdürdü:

"Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam. Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Hak namına haksızlıkların cirit attığı, pespayenin güzideyi kovduğu iklim milletimize asla yakışmaz. O yüzden milletimiz hareketimizden her zamankinden çok daha büyük sorumluluk bekliyor. Ama ne yazık ki bir tüzüğünü bile düzeltemeyen parti durumundayız. Tüzük kurultayı yapacağız ve büyük kurultayımıza gideceğiz. Bize yakışan bu değil mi? Sinmekle, korkmakla, istişare etmeden monologcu bir anlayışla nereye varabiliriz?"

'İKTİDAR BİZİ BOZAR' GİBİ KORKUNÇ BİR İFTİRAYA BU HAREKETİ MAHKUM EDİYORLAR

Serkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu güçler bugün bir takım taktiklerle Milliyetçi Hareket Partisi sürekli baraj civarında gezinmesi gerektiğine karar vermiş bulunuyorlar. Böylece mevcut yönetim ne yazık ki hep Türkiye'yi teslim alanların insafına terkedilmiş olarak baraj civarındaki partinin yöneticileri olarak kalmayı fazilet sanıyorlar. Politika üretmemeyi marifet sayıyorlar. 'İktidar bizi bozar' gibi korkunç bir iftiraya bu hareketi mahkum ediyorlar. MHP kurultayımız sadece artık bizi ilgilendiren bir sorun, sadece bir tüzük değişikliği ve sadece bir genel başkan seçiminin çok ötesine uzanmıştır. Artık milletimizin varlık yokluk meselesidir.

Bu yüzden milletini çok seven; kendini millete, vatana, devlete adayan şanlı ülküdaşlarımızın ve Türk milliyetçilerinin bu tüzük değişikliği kurultayımıza teşrif etmesi kaçamayacağımız bir görev ve sorumluluktur. 19 Haziran hukuken ve vicdanen Partimizin yarın daha büyük hukuki ve vicdani sıkıntıları doğurmaması için önemli bir tarihtir. Millete rağmen siyaset, milletsiz milliyetçilik yapılmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber